Hoe verlopen de FIFA-presidentsverkiezingen?

Geplaatst: 29 mei 2015 in FIFA

Vrijdag 29 mei wordt er gestemd voor een nieuwe FIFA-president. Sepp Blatter neemt het op tegen Prins Ali. Maar hoe verloopt zo’n stemming eigenlijk? Een korte uitleg.

1) Vertegenwoordigers van alle stemgerechtigde bonden ontvangen bij binnenkomst een envelop. Daarin zit € 25.000,- aan contanten, een propagandafolder waarin alle successen van Sepp Blatter zijn beschreven en een stemformulier.

2) Sepp Blatter en Prins Ali poseren voor de aanwezige pers.

3) Alle bonden vullen hun keuze in en leveren het stembriefje in bij Sepp Blatter, die de stemmen zelf zal tellen.

4) Als na het tellen van de stemmen blijkt dat Sepp Blatter een meerderheid heeft, is de stemming afgelopen.

5) Blijkt Prins Ali onverhoopt de meeste stemmen te hebben, dan worden Prins Ali en de pers geëvacueerd. Bijvoorbeeld door het faken van een bommelding.

6) Er vindt een geheime hertelling plaats.

7) Punt 6 wordt net zo vaak herhaald tot punt 4 van toepassing is.

8) De eventueel bij punt 5 weggestuurde Prins Ali en journalisten mogen de zaal weer betreden om de winnaar te feliciteren en fotograferen.

9) Op de persconferentie zegt winnaar Blatter dat de democratie gesproken heeft. Verder belooft hij de FIFA de komende jaren nóg vernieuwender en transparanter te maken.

10) De verliezer – Prins Ali en de liefhebber van voetbal en rechtvaardigheid – druipt gedesillusioneerd af. 2473076D00000578-0-image-a-61_1420733434631

Advertenties

Reacties zijn gesloten.