Giro 555 opengesteld voor getroffen FIFA; Sepp Blatter dankbaar

Geplaatst: 28 mei 2015 in FIFA

Nederland is bijzonder begaan met het lot van de keihard getroffen voetbalbond FIFA. Giro 555 is opengesteld zodat mensen makkelijk een donatie kunnen doen. Sepp Blatter belooft dat het geld goed terechtkomt.

Laffe aanslag
In de donkere nacht van dinsdag op donderdag werd de FIFA meedogenloos getroffen door een laffe aanslag. Een zevental bestuursleden van de bond werd bruut uit hun remslaap gewekt en in een aftandse Opel Zafira gesmeten. De beelden van de aanval gingen de wereld over en veroorzaakten een golf van afschuw. ,,De FIFA lijdt onder deze gebeurtenissen”, zo wist de zicht- en hoorbaar aangeslagen FIFA-woordvoerder Walter de Gregorio nog net uit te brengen voor de camera’s van de verzamelde pers.

FIFA-zegsman Walter de Gregorio wijst met de beschuldigende vinger.

FIFA-zegsman Walter de Gregorio wijst met de beschuldigende vinger.

Al acht miljoen euro ingezameld
De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) besloten woensdagavond Giro 555 te activeren, zodat mensen kunnen bijdragen aan de wederopbouw van het voetbalbolwerk. ,,Er is nu wel genoeg geld ingezameld voor Nepal”, aldus een zegsman van SHO. ,,De arme FIFA heeft onze steun nu harder nodig. Gelukkig zijn er veel Nederlanders die dat beseffen, want de teller stond donderdagmorgen al op ruim acht miljoen euro.”

Blatter: positief verrast
FIFA-president Sepp Blatter liet per fax weten dankbaar te zijn door alle steun uit Nederland. Het geld komt volgens de Zwitser goed terecht: ,,Ik gebruik het om de FBI om te kopen, zodat ze mij ook in de toekomst met rust laten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.