CIA arresteert leden FBI na vermoeden van omkoping door FIFA

Geplaatst: 28 mei 2015 in FIFA

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft vannacht zeven officials van de FBI van hun Zwitserse hotelbed gelicht. Het gezelschap zou steekpenningen van de FIFA hebben aangenomen, in ruil voor het toewijzen van zeven verdachte FIFA-kopstukken aan de VS. Ook zou het niet terecht zijn dat FIFA-baas Sepp Blatter bij de inval van dinsdagnacht werd gespaard.

Veel discussie
Woensdag werd bekend dat de verdachte FIFA-officials aan Amerika worden uitgeleverd. Daarop ontstond direct veel discussie. Onder meer Rusland en Qatar hadden het juridische proces graag willen organiseren. Het is echter algemeen bekend dat de faciliteiten in die landen beduidend minder zijn dan in de VS, waar verdachten de luxe genieten van ultramoderne verhoorkamers en cellen met airconditioning. Kenners vermoeden dan ook dat FBI-leden zijn omgekocht door bestuursleden van de FIFA.

Argwaan
Het feit dat FIFA-president Sepp Blatter de dans ontsprong, versterkte die theorie. Voor de CIA was dat reden genoeg om een inval te doen bij de FBI en zeven verdachten te arresteren. Bij de actie werd beslag gelegd op dossiers en werden bankrekeningen, die zouden zijn gebruikt bij het doorsluizen van geld, bevroren.

In dit Zwitserse hotel werden de verdachte FBI-leden woensdagnacht gearresteerd.

In dit Zwitserse hotel werden de verdachte FBI-leden woensdagnacht gearresteerd.

Militair ingrijpen
FBI-baas James Comey werd niet opgepakt, wat tot veel verontwaardiging en onbegrip leidde. Ook de Amerikaanse president Obama uitte, op Twitter, openlijk zijn twijfel daarover. ,,We houden de gang van zaken binnen de CIA goed in de gaten. Bij het minste vermoeden van dubieuze geldstromen tussen de FBI en de CIA zullen we direct militair ingrijpen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.