Veel slachtoffers bij amuzikale terreur in Wenen; Eurovision eist aanslagen op

Geplaatst: 24 mei 2015 in Muziek

Duizenden onschuldige televisiekijkers zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van drie terreuraanvallen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Zij waren hulpeloos toen de aanslagen, gepleegd op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond, werden uitgevoerd. De barbaarse organisatie Eurovision heeft de misdaden inmiddels opgeëist.

Vrouwelijke haatbaard
Nadat dinsdagavond een semi-geïnteresseerde haatbaard – van wie de identiteit en het geslacht nog niet is vastgesteld – de televisiekijker en de verplichte aanwezigen in de Wiener Stadthalle dreigend toesprak, regende het telefoontjes naar de diverse Europese alarmcentrales. Het aantal meldingen nam exponentieel toe, toen meerdere zelfbenoemde artiesten met een bovengemiddelde dosis narcisme en een beperkte hoeveelheid muzikaal talent het podium beklommen.

Een nog onbekende vrouw kondigde de eerste aanvalsgolf aan.

Een nog onbekende vrouw kondigde de eerste aanvalsgolf aan.

Lawine van valse noten
Op de daaropvolgende lawine van valse noten en slechte dans hadden slechts weinige argeloze televisiekijkers een antwoord. Een enkele kijker had de tegenwoordigheid van geest om tijdig weg te zappen of ogen en oren af te schermen. Vele anderen waren verlamd van ongeloof en daardoor niet in staat om dekking te zoeken.

Voorlopig akkoord
Dinsdag tegen middernacht was de eerste aanvalsgolf ten einde. Donderdagavond werden de aanslagen echter in alle hevigheid hervat. Pas zaterdagavond laat kwam het bericht dat er een voorlopig akkoord was bereikt met de beruchte terreurbende Eurovision, wat leidde tot een staakt-het-kraaien. Een golf van blijdschap, vreugde en opluchting was het gevolg.

Een Zweed reageert opgelucht en blij op het einde van de aanslagen. Foto: telegraaf.nl.

Een Zweed reageert opgelucht en blij op het einde van de aanslagen. Foto: telegraaf.nl.

Kans op aanslagen in Nederland klein
Eurovision kondigde niettemin nieuwe aanslagen aan; vermoedelijk over precies een jaar in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Volgens het Ministerie van Defensie is de kans klein dat Nederland het doelwit van dergelijke aanslagen wordt. ,,Zolang Nederland wordt vertegenwoordigd door typische SkyRadio-artiesten en tekstschrijvers met de capaciteiten van een driejarig kind, hoeven we niet bang te zijn dat dit terreurcircus ooit naar ons komt.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.