Bus Trijntje opgewacht door woedende fans; Fred Rutten betuigt steun

Geplaatst: 20 mei 2015 in Muziek

De bus met daarin Trijntje Oosterhuis en de rest van de Nederlandse songfestivaldelegatie is dinsdagavond laat in Wenen opgewacht door tientallen woedende muziekliefhebbers. De supporters uitten op die manier hun onvrede over het mislopen van een plek in de finale van het Songfestival. Daardoor moet Nederland volgend jaar via de sing-offs proberen om een plekje op het hoogste Europese muziekpodium te verdienen.

Trijntje rot op
Na aankomst bij het hotel, in Wenen, probeerden enkele kwade muziekfans de bus te bestormen. Daarbij scandeerden ze leuzen als ‘Trijntje rot op’ en ‘Werken voor je geld’. Ook eisten ze een Nederlands Songfestival-bestuurslid te spreken te krijgen. Toen die niet in de bus bleek te zitten, werd genoegen genomen met het bestuurslid van de bus, die even daarvoor het raam naast hem zag sneuvelen. Na een korte woordenwisseling kreeg de bus weer vrij baan.

Net als Trijntje kwam ook de bus niet ongeschonden uit de strijd.

Net als Trijntje kwam ook de bus niet ongeschonden uit de strijd.

Door merg en been
Oosterhuis was flink geschrokken van de gebeurtenissen. ,,Dat geschreeuw van al die mensen was behoorlijk intimiderend en ging door merg en been. En dan heb ik het alleen nog maar over de geluiden van de Finse songfestival-inzending. Verschrikkelijk!”, schreef ze op haar Facebookpagina.

Fred Rutten biedt helpende hand
Voormalig Feyenoord-trainer Fred Rutten liet ongevraagd weten mee te leven met de aangedane Nederlandse zangeres. ,,Mocht Trijntje er behoefte aan hebben, dan mag ze er best met me over praten. Want ik ben inmiddels behoorlijk ervaren als het gaat om busopwachtingen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.