Trouwe fans verontwaardigd na afzegging haatsjeik in Helmond

Geplaatst: 13 mei 2015 in Helmond

De afzegging van de populaire prediker Sa’ad Ateeq al-Ateeq heeft tot verontwaardiging onder haatsjeikfans geleid. De goedlachse geestelijke zou komende vrijdagavond optreden in de Helmondse moskee al-Fadjr, maar dat optreden werd afgeblazen wegens de tegenvallende kaartverkoop. Zijn fans voelen zich niet serieus genomen.

Matige belangstelling
Ateeq al-Ateeq, naast prediker ook verdienstelijk zanger, trok dinsdag hoogstpersoonlijk de stekker eruit toen hij werd geïnformeerd over de matige belangstelling. Afgelopen weekend waren er nog maar acht kaarten verkocht – amper een kwart van de beschikbare plaatsen. Ter vergelijking: in 2008 stond hij nog op het podium van Nirwana in Lierop, waar hij zich liet toejuichen door ruim zeventien haatliefhebbers. Zijn daar vertolkte Metallica-cover ‘Sa’ad But True’ geldt als legendarisch en werd op YouTube tientallen keren bekeken.

De flyer waarmee de komst van Sa'ad Ateeq al-Ateeq werd aangekondigd.

De flyer waarmee de komst van Sa’ad Ateeq al-Ateeq werd aangekondigd.

Te groot
Helmonder Carlos Cortenbach zou samen met zijn twee vrouwen naar het optreden gaan. Hij verwijt Ateeq al-Ateeq het kleine niet te eren. ,,Als entertainer moet je dankbaar zijn voor elk publiek dat je kunt krijgen. Maar blijkbaar voelt hij zich te groot om een intiem optreden voor een klein aantal trouwe fans te verzorgen. Ik baal hiervan, want het is al de tweede keer in korte tijd dat ons een gezellig avondje uit door de neus wordt geboord”, foetert de teleurgestelde cultuurfan, doelend op het afblazen van het optreden van Alami abu Hamza in januari.

Goedmaken
Ateeq al-Ateeq hoopt het binnenkort goed te maken met zijn fans, zo liet hij telefonisch weten: ,,Binnenkort kondig ik een nieuwe tournee aan en daarbij zal ik zeker aan Helmond denken. Misschien stop ik er zelfs wel even.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.