Philips dicht bij transfer naar PSG: ‘Lichtstad past wel bij ons’

Geplaatst: 22 april 2015 in PSV

Er is een grote kans dat Philips volgend jaar de nieuwe shirtsponsor van Paris Saint Germain (PSG) wordt. De leiding van het van oudsher Eindhovense bedrijf hield een goed gevoel over aan een oriënterend gesprek met de Parijse clubleiding.

Vertrek bij PSV
Nadat Philips dinsdag, via een persbericht, bekendmaakte medio 2016 transfervrij te vertrekken als shirtsponsor van PSV, dienden de geïnteresseerde clubs zich snel aan. Philips-topman Frans van Houten kreeg direct telefoontjes van Ajax, Manchester United en PSG.

Philips stopt volgend jaar als shirtsponsor van PSV.

Philips stopt in 2016 als shirtsponsor van PSV. Foto: nu.nl.

Geen Ajax
,,Ajax gaat het niet worden”, weet Van Houten. ,,Tenminste, gezien gebeurtenissen uit het verleden denk ik niet dat een nieuwe verhuizing van Philips naar Amsterdam erg enthousiast wordt ontvangen. Manchester United begreep het niet helemaal goed en wilde Philips kopen voor tachtig miljoen euro. Louis van Gaal zal ons persbericht wel hebben vertaald.”

Lichtstad
PSG lijkt dus de beste papieren te hebben. Van Houten: ,,Dan is de overgang niet zo groot; PSG of PSV scheelt maar één letter. Ook lijkt het ons wel iets om shirtsponsor van een club uit de lichtstad te blijven. Dat past wel bij Philips.”

Depay: ‘boeit me weinig’
PSV’er Memphis Depay, die ook nadrukkelijk in de belangstelling van PSG staat, maakt het niet zoveel uit welke bedrijfsnaam vanaf de zomer van 2016 op het shirt van zijn toekomstige club pronkt: ,,Dat boeit me weinig, want ik draag bijna nooit een shirt.”

Memphis Depay is volgend seizoen vooral vaak zonder het shirt van PSG te zien.

Memphis Depay is volgend seizoen mogelijk vaak zonder het shirt van PSG te zien. Foto: nrc.nl.

Primark Sport Vereniging
PSV-directeur Toon Gerbrands hoopt later deze maand een opvolger van Philips te kunnen aankondigen. ,,We zijn inmiddels in onderhandeling met twee bedrijven die een belangrijke plaats binnen de Eindhovense gemeenschap innemen: ASML en Primark. Waarschijnlijk gaan we voor Primark. Want dan hoeven we onze clubnaam niet te veranderen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.