College Eindhoven: PSV mag geen kampioen worden

Geplaatst: 14 april 2015 in PSV

PSV wordt dit seizoen definitief geen landskampioen. Dat heeft het Eindhovense college van B en W bepaald. Volgens hen zou het kampioensfeest een te grote toeloop van mensen naar Eindhoven veroorzaken.

Chaos
,,Het is onverantwoord als PSV kampioen wordt”, zo reageert het college per fax. ,,Dat zou namelijk feestvierders op de been brengen. Die gaan dan zingen, bier drinken en voor je het weet is er iets te beleven in de stad. Dat willen we dus niet. We zeggen wel dat we Eindhoven als bruisende stad willen profileren, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat we het echt menen.”

Het Stadhuisplein blijft dit jaar leeg. Foto: wikipedia.nl.

Het Stadhuisplein blijft dit weer jaar leeg. Foto: wikipedia.nl.

Ajax alsnog kampioen
En dus kreeg PSV-trainer Phillip Cocu dinsdagmorgen de opdracht te zorgen dat zijn club geen kampioen wordt. ,,Geen makkelijke opdracht”, liet de oefenmeester weten. ,,Vier keer verliezen valt niet mee, zeker als je bedenkt dat we nog tegen drie clubs uit het rechterrijtje spelen. Misschien moeten we snel Joop Munsterman voor de rest van het seizoen als interim-directeur vastleggen. Dan neemt de KNVB ons hopelijk wat punten af en kan Ajax alsnog kampioen worden.”

cocu2

Phillip Cocu legde dinsdagmorgen de training stil om zijn spelers te vertellen dat Ajax kampioen wordt. Foto: nu.nl.

Ook geen Koningsdag
B&W zullen daarnaast later deze week koning Willem-Alexander verzoeken om zijn verjaardag dit jaar niet te vieren. ,,We willen op Koningsdag geen grote toeloop van mensen naar onze stad. Bovendien verjaart hij op een maandag. Die dag willen we zo normaal mogelijk laten verlopen.”

Verstieren
Of PSV volgend seizoen wél kampioen mag worden, durft het college nog niet te zeggen. ,,Het is nog te vroeg om daar nu een uitspraak over te doen, want een langetermijnbeleid hebben we niet echt. Maar als we volgend jaar een feestje kunnen verstieren bij een onverhoopt kampioenschap van PSV, dan zullen we dat natuurlijk niet nalaten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.