Geen grote schermen in Amsterdam tijdens kampioenswedstrijd PSV

Geplaatst: 10 april 2015 in PSV

Mocht PSV vrijdagavond in eigen stadion PEC Zwolle verslaan, dan zal de kampioenswedstrijd een dag later niet op grote schermen in de Amsterdamse binnenstad vertoond worden. Volgens de gemeente Amsterdam is er te weinig animo voor.

Opmerkelijk
Het besluit van de gemeente Amsterdam mag opmerkelijk worden genoemd. De laatste jaren was het immers goed gebruik dat de beslissende wedstrijd van Ajax op grote schermen in de binnenstad te zien was. ,,Maar de laatste jaren speelde Ajax zijn eigen kampioenswedstrijd”, pareert een gemeentewoordvoerder. ,,Nu speelt Ajax de kampioenswedstrijd van PSV; als ze verliezen gaat de schaal naar Eindhoven.”

In 2014 was de kampioenswedstrijd van Ajax (toevalligerwijs ook uit tegen Heracles) wel op een groot scherm te zien. Foto: parool.nl.

In 2014 was de kampioenswedstrijd van Ajax (toevalligerwijs ook uit tegen Heracles) wel op een groot scherm te zien. Foto: parool.nl.

Niet veel animo
Volgens de gemeente Amsterdam waren er gevorderde plannen om Heracles – Ajax op megaschermen uit te zenden. ,,Maar uit enquêtes en overleg met horeca-eigenaren is gebleken dat er niet veel animo is voor deze kampioenwedstrijd. Daarom hebben we de plannen afgeblazen. Er zijn trouwens maar weinig mensen in Amsterdam die denken dat PSV vrijdagavond wint. Zij beschouwen PEC als onoverwinnelijk. Geen idee hoe dat komt.”

Bruine kroeg in de Jordaan
PSV-speler Andrés Guardado vindt het jammer dat Heracles versus Ajax niet op grote schermen te zien is. ,,We zouden zaterdagavond met de hele selectie naar het Museumplein gaan om daar de wedstrijd live te volgen. Nu moeten we maar op zoek naar een bruine kroeg in de Jordaan. Ik weet alleen niet of twintig Eindhovenaren daar welkom zijn.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.