Fans FC Utrecht: Antisemitische spreekkoren moeten opnieuw worden gezongen

Geplaatst: 8 april 2015 in Betaald voetbal overig

De antisemitische supportersliederen tijdens FC Utrecht – Ajax, afgelopen zondag, moeten worden overgezongen. Dat willen de supporters van FC Utrecht. Volgens de fans uit de Domstad waren hun gezongen teksten niet goed genoeg hoorbaar.

Betreurenswaardig
,,We hadden gehoopt dat de wedstrijd door ons gezang zou worden stilgelegd”, zegt een woordvoerder van de Bunnikside – de plaats waar de harde kern van FC Utrecht zich bevindt. ,,Daardoor zouden onze vocalen veel beter tot hun recht komen. Zolang de bal aan het rollen is, is er namelijk altijd wat hinderlijk geroezemoes op de tribune en het veld. Dat er gewoon werd doorgespeeld, is een betreurenswaardige scheidsrechterlijke dwaling.”

Ondanks spreekkoren werd de wedstrijd FC Utrecht - Ajax niet stilgelegd. Foto: metronieuws.nl.

Ondanks spreekkoren werd de wedstrijd FC Utrecht – Ajax niet stilgelegd. Foto: metronieuws.nl.

Opnieuw zingen
De Utrechtse stemkunstenaars hebben daarom, met behulp van iemand die het alfabet beheerst, een brief naar de KNVB gestuurd. Daarin eisen ze dat ze opnieuw mogen zingen. ,,Desnoods zonder de teams van FC Utrecht en Ajax op het veld, want voetbal interesseert ons niet zo gek veel. Zo makkelijk zijn we wel. Als we maar ongehinderd de kans krijgen om bevolkingsgroepen te kwetsen én er zijn camera’s aanwezig om ons optreden te registreren, zijn we al tevreden.”

Moeilijk
De KNVB denkt dat het moeilijk wordt om de spreekkoren op korte termijn in Utrecht over te laten zingen. ,,De speeldagenkalender is al aardig gevuld”, laat de bond weten. ,,Maar mogelijk kunnen de FC Utrecht-fans proberen om komende zondag, tijdens ADO Den Haag – FC Utrecht, de tegenpartij te kwetsen. Gezien de reputatie van de Haagse hooligans krijgen de Utrechtse zangers daar hopelijk alsnog de behandeling die ze verdienen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.