Nederlanders fluiten Duitse ex-international Gerd Müller uit: ‘Heeft ons wereldtitel gekost’

Geplaatst: 1 april 2015 in Nederlands elftal

Ex-international Gerd Müller is woensdagochtend in München uitgefloten door Nederlandse toeristen. De sportieve dagjesmensen hielden de Duitser verantwoordelijk voor het mislopen van de wereldtitel in 1974.

Teleurstelling
Müller, 69 inmiddels, schoot op de zevende juli van 1974 vlak voor rust de 2-1 op het bord. Later bleek die treffer voldoende te zijn voor de Duitse wereldtitel, wat nog steeds voor veel Nederlandse teleurstelling zorgt.

Hét moment: Müller scoort in 1974 de 2-1.

Hét moment: Müller scoort in 1974 de 2-1.

Striemend fluitconcert
Het litteken is voor sommigen nog niet helemaal geheeld, bleek vanmorgen op het trainingsveld van Bayern München. Telkens als Müller, die momenteel hulptrainer van het tweede elftal van Bayern is, tijdens een afwerkoefening werd aangespeeld, trakteerde een handjevol Nederlandse toeristen ‘der Bomber’ op een striemend fluitconcert. Daarop besloot hij het trainingsveld voortijdig te verlaten, wat wederom onder luid gefluit gebeurde.

Gerd Müller in betere tijden.

Gerd Müller in betere tijden.

Wereldkampioen
Eén van de Nederlandse fluitisten was dusdanig tevreden over het concert, dat hij een volgende reis naar München al gepland heeft. ,,Over een week of zes kom ik hier terug. Tegen die tijd is Arjen Robben hopelijk weer hersteld van zijn blessure, en kunnen we hem dus met zijn allen uitfluiten op de training. Want als hij in de WK-finale van 2010 gewoon had gescoord, waren we wereldkampioen geworden.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.