Betaald parkeren op TU/e blijkt eenaprilgrap

Geplaatst: 1 april 2015 in TU/e

Medewerkers van de TU/e kunnen opgelucht ademhalen. Het met veel tamtam aangekondigde nieuwe parkeerbeleid, dat zorgde voor veel commotie op de universiteit, blijkt slechts een zorgvuldig voorbereide eenaprilgrap. Dat maakte de TU/e woensdagochtend bekend.

Te gek voor woorden
,,Natuurlijk hoeven medewerkers niet te gaan betalen om hun auto hier te stallen”, laat een universiteitswoordvoerder desgevraagd weten. ,,Dat zou te gek voor woorden zijn; je hoeft toch ook niet te betalen om je kantoor te mogen betreden? De TU/e wilde gewoon een goede grap uithalen met de medewerkers. Haha.”

Verkeerde been
De succesvolle Eindhovense universiteit spaarde kosten noch moeite om haar werknemers op het verkeerde been te zetten. Zo werden er amper van echt te onderscheiden kentekenregistratiecamera’s bij de slagbomen gehangen en organiseerde de TU/e twee drukbezochte, universiteitsbrede voorlichtingsbijeenkomsten. Ook werden er extra slagbomen geïnstalleerd en zag de door brugklassers in elkaar geknutselde site heerlijkparkeren.nl het levenslicht.

De voorlichtingsbijeenkomsten werden uitstekend bezocht. Foto: cursor.tue.nl.

De voorlichtingsbijeenkomsten werden uitstekend bezocht. Foto: cursor.tue.nl.

Lege bus
Als klap op de vuurpijl onderging het MMS-terrein aan de andere kant van de stad een metamorfose; het werd omgebouwd tot alternatief parkeerterrein. Om het verhaal nóg geloofwaardiger te maken, werd er via de media een verzonnen conflict over een boom uitgevochten met de complotdenkers van de fictieve sekte Trefpunt Groen. Tot slot reed er, sinds februari, een afgeschreven, lege bus dagelijks doelloos rondjes over het universiteitsterrein, wat zorgde voor de nodige hilariteit op de campus.

Ook een lege bus leverde een bijdrage. Foto: ED.nl.

Ook een lege bus leverde een bijdrage. Foto: ED.nl.

Onbetaalbaar
Hoeveel de grap exact heeft gekost, wil de TU/e-zegsman niet exact noemen. ,,Reken maar op een bedrag met zes nullen achter de komma. Dat is een hele smak geld, maar het staat in geen enkele verhouding tot de boze gezichten die we op de voorlichtingsbijeenkomsten zagen. Dat was namelijk onbetaalbaar. We hebben regelmatig in een deuk gelegen. Tegelijkertijd vinden we het zorgwekkend dat ingenieurs en professoren zulke onzin voor lief namen.”

Niet op de hoogte
De komende weken zullen alle parkeerinstallaties worden gedemonteerd. Ook wordt het MMS-terrein spoedig in de oorspronkelijke staat hersteld. TU/e-bestuurder Beau ter Ham reageerde woensdagochtend verbaasd op de onthulling van de eenaprilgrap: ,,Grap? Hoezo grap?”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.