Reservedoelman Jasper Cillessen stopt penalty in rust: mascotte verbijsterd

Geplaatst: 31 maart 2015 in Nederlands elftal

Voor het eerst in zijn carrière heeft Ajax-doelman Jasper Cillessen een penalty gestopt. In de rust van Nederland – Spanje was de inzet van de achtjarige mascotte Joey Visser een prooi voor de blonde doelman.

Knappe save
Cillessen, die in de Oranje-basis werd vervangen door Kenneth Vermeer, beleefde zijn primeur in de elfde minuut van de rust. Nadat drie E-spelers de betrouwbare goalie het nakijken gaven, plukte hij de inzet van Joey Visser uit Schin op Geul knap uit de hoek. Na zijn knappe save vierde Cillessen een feestje met het deel van de toeschouwers dat niet bezig was Andrés Iniesta – die zich inmiddels warmliep – uit te fluiten.

Joey Visser was tijdens het volkslied nog vol vertrouwen.

Joey Visser was tijdens het volkslied nog vol vertrouwen.

Discussie
Na de redding ontstond er wat discussie in de doelmond. De onfortuinlijke Visser wees pauzepenaltyscheidsrechter Kevin Blom erop, dat Cillessen te vroeg van zijn lijn kwam, wat ook bevestigd werd door de doellijntechnologie. Blom besloot echter om de penalty niet over te laten nemen, vermoedelijk omdat de tweede helft alweer op het punt van beginnen stond.

Uniek gevoel
Jasper Cillessen kon na zijn heroïsche daad slechts met moeite woorden vinden om zijn euforische gevoel te beschrijven. ,,Collega-keepers hebben me verteld dat het stoppen van een strafschop een uniek gevoel veroorzaakt. Na vanavond kan ik er eindelijk over meepraten! Helaas is mijn vriendin niet in verwachting, anders had ik een Sneijdertje gedaan met de bal onder mijn keepersshirt. ”

Jasper Cillessen viert zijn redding.

Jasper Cillessen viert zijn redding.

Wissel
Bondscoach Guus Hiddink was geen getuige van de redding – hij dronk op dat moment thee in de kleedkamer – maar werd kort voor aanvang van de tweede helft bijgepraat door getuigen. ,,Dit is goed voor Jasper”, oordeelde hij. ,,Mocht Spanje in de tweede helft onverhoopt een pingel krijgen, dan wissel ik Vermeer voor Cillessen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.