PSV past coachingsvak in Philips Stadion aan: ‘Sfeer ver te zoeken’

Geplaatst: 25 maart 2015 in PSV

Het Philips Stadion staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt staan in het coachingsvak – de zone rondom de dug-out van PSV – verplicht. Dit moet het kijkgenot van de bezoekers vergroten.

Ergernis
Het coachvak was oorspronkelijk ontworpen als zitvak. Het komt echter steeds vaker voor dat in het vak aanwezige toeschouwers gaan staan, vooral als PSV goed of juist ondermaats presteert. Dit leidt tot veel ergernis bij de supporters die wél blijven zitten; hun zicht wordt daardoor ernstig belemmerd.

Het coachingsvak is oorspronkelijk een zitvak. Foto: vomasports.nl.

Het coachingsvak is oorspronkelijk een zitvak. Komende zomer worden de stoelen verwijderd. Foto: vomasports.nl.

Herindeling
Het bestuur van PSV heeft daarom besloten dat een herindeling van het coachingsvak noodzakelijk is. Direct na de bouwvak worden de stoeltjes verwijderd. Met een speciale spray worden de voormalige stoelnummers op het gras gespoten, zodat de bezoekers hun plaats kennen.

Gezelliger
PSV-fan Nicolas Isimat-Mirin, die bijna elke thuiswedstrijd in het coachingsvak zit, vindt het goed dat er eindelijk iets gaat veranderen. ,,Soms is de sfeer in het vak ver te zoeken. Ik heb in het verleden weleens geprobeerd een wave of clublied in te zetten, maar dan werd ik raar aangekeken door mijn buurman. Ook staan er regelmatig drie langharige types voor mijn neus te schelden of te juichen, waardoor ik amper iets zie. Als iedereen staat, wordt het er vast gezelliger op.”

Het uitzicht van PSV-fans in het coachingsvak wordt regelmatig belemmerd door drie langharige figuren. Foto: gelderlander.nl.

Het uitzicht van PSV-fans in het coachingsvak wordt regelmatig belemmerd door drie langharige figuren. Foto: gelderlander.nl.

Jammer
Adam Maher, sinds 2013 regelmatig te vinden in het Philips Stadion, betreurt het juist dat de zitplaatsen gaan verdwijnen: ,,Ik vind het na drie kwartier of een uurtje ploeteren altijd erg prettig om even te kunnen zitten.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.