KNVB presenteert nieuwe uittatoeage Nederlands elftal

Geplaatst: 19 maart 2015 in Nederlands elftal

De KNVB heeft donderdag de nieuwe uittatoeage van het Nederlands elftal gepresenteerd. De tattoo zal tijdens de oefenwedstrijd tegen Spanje, thuis op 31 maart, voor het eerst worden gedragen.

Egyptische farao
De nieuwe tattoo is ontworpen door kledingsponsor Nike, in opdracht van de KNVB. De afbeelding van een Egyptische farao, op adamsappelhoogte, springt het meest in het oog. ,,Dat is enerzijds een verwijzing naar de nieuwe voetbalpiramide van de KNVB en anderzijds naar het woestijnklimaat van Qatar, waar deze tatoeage in 2022 gedragen wordt”, zo zegt de KNVB in een schriftelijke verklaring.

Gregory van der Wiel toont de nieuwe uittatoeage.

Het onomstreden Oranje-icoon Gregory van der Wiel toont de nieuwe uittatoeage.

Clichématige oneliners
Ook de armen van de Oranjespelers zullen tijdens uitduels flink bedekt zijn – vooral met clichématige oneliners zonder enige diepgang. Volgens de KNVB zijn dat teksten die spelers kunnen oplezen als ze na de wedstrijd onverhoopt worden geïnterviewd.

Dergelijke teksten zijn niet opgenomen in de uittatoeage van keeper Jasper Cillessen. Zijn tattoo bevat de favoriete hoeken van bekende penaltynemers, zodat de doelman hopelijk binnenkort zijn eerste strafschop stopt.

Druk
Binnen de selectie van Nederlands elftal is de uittattoo redelijk enthousiast ontvangen. PSV-speler Memphis Depay is wat minder positief: ,,Het wordt zo wel erg druk op mijn armen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.