Experiment Ajax A1 met drie aanvallers geslaagd; tegenstandster kansloos

Geplaatst: 13 maart 2015 in Betaald voetbal overig, Maatschappij

Er is een grote kans dat het A1-team van Ajax in de toekomst weer in de vertrouwde 4-3-3-formatie gaat spelen. De tactiek met drie aanvallers bleek donderdagavond uiterst succesvol. Een agente in burger was compleet kansloos tegen het technische vernuft van Zakaria El A., Ashraf El M. en Samet B.

Ideale systeem

De discussie over het ideale systeem voor Ajax A1 wordt al langer gevoerd. Ondanks dat de Amsterdamse club van oudsher ambassadeur is van een driespitsensysteem, liet trainer Orlando Trustfull zijn pupillen regelmatig in een 4-4-2-systeem spelen. ,,Ik heb niet de luxe dat ik kan beschikken over topspitsen als een Živković of een Sigthórsson”, zo zei hij over zijn keuze om af te wijken van de Ajax-filosofie. ,,Ik ben al blij met twee fatsoenlijke aanvallers.”

Overstag
Donderdagavond ging Trustfull toch overstag; volgens geruchten op aandringen van huiscriticus en 4-3-3-omarmer Johan Cruijff. Het multi-inzetbare wonderkind Ashraf el M., normaal middenvelder, ondersteunde zijn matties Zakaria El A. en Samet B. in de aanval en maakte indruk.

Ashraf el M bewees zijn waarde andermaal..

Ashraf el M. bewees zijn waarde andermaal.

Meedogenloos
De tegenpartij – een alleen opererende agente in burger – was kansloos tegen de gevarieerde aanvallen van de beweeglijke, pijlsnelle Amsterdammers. Nadat het drietal de politievrouw de weg versperde, sloegen ze in de counter meedogenloos toe. Ze werd hardhandig uit haar auto getrokken en op de grond gesmeten. Omdat de agente letsel opliep, wist ze daarna amper nog gevaarlijk te worden.

Alleen maar gedomineerd

Na de overwinning oogstte het trio complimenten, onder meer van Ajax-hoofdtrainer Frank de Boer ,,Ik heb hun optreden niet met eigen ogen kunnen aanschouwen, want ik was verplicht getuige van andere ellende. Volgens mijn scouts hebben ze eigenlijk alleen maar gedomineerd, net als wij in Kiev. Er was maar één team dat het verdiende om te winnen en dat waren zij.”

Frank de Boer kon, wegens verplichtingen, zijn sterren van de toekomst niet zien domineren.

Frank de Boer kon, wegens verplichtingen, zijn sterren van de toekomst niet zien domineren.

Pittige straf
Tegengeluiden waren er ook, zoals van de anders zo gematigde politicus Geert Wilders. Hij stelde voor om het drietal het land uit te zetten. Ook het Openbaar Ministerie wil een forse straf: ,,We nemen dit voorval zeer hoog op en eisen dat ze volgend seizoen verplicht mee moeten reizen naar alle Oost-Europese uitwedstrijden van Ajax in de Europa League. Dat zal ze wel leren!”

Naschrift: volgens het OM ging het slechts om een gewone mishandeling waarbij maar één speler van Ajax A1 betrokken was. Twee anderen zouden er niets mee te maken hebben gehad. Ook was de agente, die het lef had om haar beroep geheim te houden, helemaal niet uit de auto getrokken. Niets aan de hand dus.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.