Verbouwing stadion De Kuip gaat mogelijk toch door

Geplaatst: 11 maart 2015 in Betaald voetbal overig

De verbouwing van stadion De Kuip kan mogelijk toch doorgaan. Daags nadat bekend werd dat Feyenoord en stadionbouwer BAM het niet eens konden worden over de prijs, meldde zich een nieuwe projectontwikkelaar. Die zou de Rotterdamse voetbaltempel voor aanzienlijk minder geld grondig willen verbouwen.

Onderhandelingen hervat
,,De onderhandelingen zijn inderdaad hervat”, zo bevestigde Feyenoord-directeur Eric Gudde woensdag. ,,Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf F-Side wil ons stadion graag onder handen nemen en 20.000 extra plaatsen scheppen. Ze zeggen veel ervaring te hebben in het verbouwen van stadions in heel Europa. Ik ken het bedrijf niet, maar het klinkt goed en bovendien zijn ze erg goedkoop. Van het geld dat we overhouden kunnen we misschien een fatsoenlijke spits kopen, zodat we die 20.000 extra plaatsen ook daadwerkelijk nodig hebben.”

Extra staanplaatsen creëren
F-Side laat weten het verbouwen van De Kuip als een prachtige uitdaging te zien. ,,We hebben in het verleden al ooit extra staanplaatsen in De Kuip gecreëerd door onnodige kuipstoeltjes te demonteren. Ook hebben we geprobeerd de afscheiding tussen thuisvakken en uitvak te verwijderen, zodat de capaciteit efficiënter kan worden benut. Maar omdat niet al onze mensen de juiste papieren hadden, is dat werk nooit afgemaakt. Daarom komen we graag terug.”

Mensen van F-Side aan het werk in De Kuip.

Mensen van F-Side aan het werk in De Kuip.

Vriendendienst
Met de verbouwing van het Feyenoord-stadion door F-Side is naar verluidt een bedrag van slechts enkele duizenden euro’s gemoeid – veel minder dan de 250 miljoen die BAM vroeg. F-side: ,,We rekenen alleen materiaal en reiskosten van onze vrijwilligers, en hebben geen winstoogmerk. Zie het als een vriendendienst. Feyenoord-fans hebben ons eerder dit jaar uitstekend geholpen bij de ontmanteling van ons supportershome; nu is het aan ons om iets terug te doen.”

De succesvolle ontmanteling van het Ajax-supportershome is volgens F-Side te danken aan Feyenoorders.

De succesvolle ontmanteling van het Ajax-supportershome, in januari, is volgens F-Side te danken aan Feyenoorders.

Sympathiek gebaar
Supporters van Feyenoord zijn enthousiast dat de verbouwing van De Kuip hoogstwaarschijnlijk toch kan doorgaan. ,,Een sympathiek gebaar van F-Side”, laat een lid van de harde kern weten. ,,Als die werklui in Rotterdam arriveren, krijgen ze van ons een warm onthaal. Maar dat doen we eigenlijk altijd als er Amsterdammers in onze stad komen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.