Eindhovense fan blokkeert trap gemeentehuis: weer boete voor PSV

Geplaatst: 9 maart 2015 in PSV

De UEFA heeft PSV een boete van vijftienduizend euro opgelegd wegens het gedrag van de aanhang. De voetbalbond constateerde maandagochtend dat een supporter van de Eindhovense bijna-kampioen de trappen van het stadhuis blokkeerde, wat niet toegestaan is. Voor een vergelijkbaar misdrijf kreeg PSV eerder dit seizoen al tienduizend euro boete.

Gewaarschuwd
,,We hebben PSV al meerdere keren per brief gewaarschuwd, maar kennelijk hebben ze moeite met begrijpend lezen. Staan op trappen is gewoon niet toegestaan, of dat nu in het Philips Stadion of bij het gemeentehuis is. Beide percelen zijn eigendom van de gemeente, dus we trekken daar gewoon één lijn in”, zo lichtte de UEFA de sanctie toe.

PSV-fans mogen graag op trappen staan. Foto: psv.network.to.

PSV-fans mogen graag op trappen staan. Foto: psv.network.to.

Overdreven
PSV-fan Harrie de Mol, een behulpzame Eindhovenaar die sinds vorige week elke dag een paar uur op de gemeentehuistrap staat om te protesteren tegen de sluiting van supporterscafé De Aftrap, is zich van geen kwaad bewust. ,,Zo veel plek neem ik niet in. Medewerkers van de gemeente die om drie uur vanmiddag naar huis willen hebben echt geen last van me. Ik vind het nogal overdreven dat PSV hier een boete voor krijgt en ik overweeg te gaan protesteren voor het pand van de UEFA.”

PSV-fan Harrie de Mol voert actie.

PSV-fan Harrie de Mol voert massaal actie.

Vrees voor meer boetes
Directeur Toon Gerbrands van PSV is bang dat PSV binnenkort nog meer boetes krijgt. ,,Als de UEFA zich ook al gaat bemoeien met het gedrag van onze fans op het Stadhuisplein, zie ik de nabije toekomst met angst en beven tegemoet. Tenminste, als PSV de komende weken nog een paar keer wint, zal de weg naar het gemeentehuis op een zondag in april vermoedelijk nog wel erger geblokkeerd zijn.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.