KNVB van hatelijke nul af na duel met FC Twente

Geplaatst: 4 maart 2015 in Betaald voetbal overig

De KNVB heeft dinsdagavond voor het eerst dit seizoen drie punten gepakt. Het arme FC Twente had dinsdagavond geen antwoord op de aanvallende tactiek van de voetbalmachine uit Zeist en bleef in de eigen Grolsch Veste met lege handen achter.

Waarschuwing
In januari van dit jaar hield FC Twente de KNVB nog ternauwernood van het lijf. Hoewel de voetbalbond enkele malen dreigend was, kwam de ploeg uit Enschede er toen zonder kleerscheuren vanaf. ,,We beschouwen het als een waarschuwing”, zei de opgeluchte voorzitter Joop Munsterman destijds.

Zwakke plek
Dinsdagavond kwam FC Twente er niet met een waarschuwing vanaf. Al snel nadat de bal aan het rollen was gebracht, bleek dat de boekhouders, clubleiding en te dure spelers geen antwoord paraat hadden op de dynamische aanvallers uit Zeist. Nadat de KNVB snel de zwakke plek van Twente had blootgelegd en scoorde, was de strijd al snel beslist.

Spelers van FC Twente druipen teleurgesteld af na het verlies. Foto: voetbal.com.

Spelers van FC Twente druipen teleurgesteld af na het verlies. Foto: voetbal.com.

Grootheidswaan
FC Twente-trainer Alfred Schreuder was teleurgesteld over het verlies. ,,Het is tijd dat onze volle ziekenboeg leeg stroomt. Ik hoop vooral dat we snel een vervanger hebben voor onze voorzitter Joop Munsterman. Vanwege een zeldzame vorm van grootheidswaan heb ik al het hele seizoen niets aan hem.”

Voorzitter Munsterman (rechts) bleef op de tribune. Hij lijdt aan megalomanie. Foto: rtvoost.nl.

Voorzitter Munsterman (rechts, met te grote broek) bleef op de tribune. Foto: rtvoost.nl.

Gezakt
Door de nederlaag is FC Twente gezakt naar de negende positie op de ranglijst. Ondanks de eerste winst van het seizoen blijft de KNVB laatste, met drie punten.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.