UEFA neemt afstand van gedrag dronken zestal in Rotterdam

Geplaatst: 27 februari 2015 in Betaald voetbal overig

De UEFA heeft donderdagavond openlijk afstand genomen van het wangedrag van zes van haar medewerkers in Rotterdam. Voorzitter Michel Platini zei, na afloop van Feyenoord – AS Roma, zich te schamen voor zijn landgenoten, die een spoor van vernieling achterlieten in stadion De Kuip.

Dubieuze hoofdrol
Al binnen een half uur ging het helemaal mis. Nadat een – vermoedelijk onder invloed van alcohol verkerende – Franse doellijnbewaker een elleboogstoot van Romein Daniele de Rossi over het hoofd zag, greep bendeleider annex scheidsrechter Clément Turpin de dubieuze hoofdrol. Met een groot aantal warrige beslissingen ontsteeg hij nauwelijks het bedenkelijke niveau van de gooigrage toeschouwers die de prullenbakken niet konden vinden.

Arbiter Turpin was van de kaart(en).

Arbiter Turpin was van de kaart(en).

Verkeerd
Zo gaf de als arbiter verklede oproerkraaier een verkeerde kaart aan een verkeerde Feyenoorder en stuurde hij achtereenvolgens een banaan, Mitchell te Vrede en keeperwarmschieter Erwin Mulder naar de kleedkamers. Tussendoor legde hij het duel ook nog tien minuten stil, hoewel stakingen zeer gebruikelijk zijn in de Franse cultuur.

wpid-2015-02-26-21.46.12-1.png.png

De aanwezigheid van De Kromme werd niet op prijs gesteld.

Puinzooi
De Franse UEFA-baas Michel Platini was niet te spreken over het optreden van Turpin en zijn vijf assistenten. ,,Na de ongeregeldheden in Rome had iedereen wel verwacht dat het vanavond in Rotterdam een puinzooi zou worden. Het is alleen jammer dat die puinzooi grotendeels door mijn eigen mensen veroorzaakt werd. Wat mij betreft verhalen we de schade op de daders. En vanzelfsprekend krijgen ze een lang stadionverbod.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.