Schade aan Romeinse fontein door Feyenoorders in roestige munten vergoed

Geplaatst: 25 februari 2015 in Betaald voetbal overig

Fans van Feyenoord hebben de vorige week aan de Barcaccia-fontein in Rome toegebrachte schade alweer vergoed. Woensdagmorgen overhandigde een groep Rotterdamse fans zo’n tweeduizend euro aan muntgeld aan burgemeester Marino van de Italiaanse hoofdstad.

Lijmen
,,We voelen ons schuldig over wat er vorige week in Rome is gebeurd. Om de beschadigde band en Barcaccia-fontein te kunnen lijmen, hebben we de afgelopen dagen een soort van collecte gehouden in en rond een andere fontein in Rome. De opbrengsten hebben we netjes aan de gemeente Rome overhandigd”, zo meldt de supportersgroep op haar website.

Een Rotterdamse fan zamelt in Rome geld in.

Een Rotterdamse fan zamelde in Rome geld in.

Opmerkelijk
Burgemeester Ignazio Marino van Rome liet weten het spontane gebaar van de Rotterdammers zeer te waarderen. ,,Deze lijmpoging bevestigt dat ze het hart op de goede plaats hebben zitten. We vinden het alleen opmerkelijk dat ze het geld in roestige munten aan ons hebben gegeven. We hebben namelijk ook gewoon een bankrekeningnummer.”

Afgelopen weekend was een lijmpoging van Marino (links) niet succesvol.

Afgelopen weekend was een lijmpoging van Marino (links) niet succesvol.

Mysterieus
Of er een verband bestaat tussen de Rotterdamse gift en de mysterieuze, plotselinge daling van het waterpeil van de Trevi-fontein, wilde Marino woensdagmiddag nog niet bevestigen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.