Phillip Cocu wil nog niet over weekend praten: ‘Krijgen nog twee lastige dagen’

Geplaatst: 25 februari 2015 in PSV

Ondanks dat de week al over de helft is, wil PSV-trainer Phillip Cocu nog niet aan het weekend denken. Volgens hem wachten hem, met de donderdag en vrijdag in het verschiet, nog twee lastige hordes. Wel sprak hij van een grote stap.

Buit nog niet binnen
,,We zijn inderdaad lekker op dreef en we zijn zeker een reële kanshebber”, zei Cocu woensdagavond vanuit Sint-Petersburg. ,,Maar het zou gevaarlijk zijn om nu al te denken dat de buit binnen is. Laten we eerst de donderdag en vrijdag eens goed doorkomen. Dat zijn doorgaans twee lastige dagen.”

Cocu weet dat er nog twee lastige dagen volgen.

Cocu weet dat er nog twee lastige dagen volgen.

Lesje geleerd
Veel data-analisten vinden dat de Eindhovense trainer – die ook nog niet aan een kampioenschap wil denken – wel érg voorzichtig is. Cocu is het niet met die opvatting eens. ,,Zo’n drie jaar geleden riep een niet nader te noemen kleine, nu in Italië voetballende Belg op maandag al dat het weekend binnen was. Met de haven al in zicht ging het vervolgens alsnog mis. Daar drijven onze concurrenten nu nóg de spot mee. We hebben ons lesje dus wel geleerd”

Vroegste weekend ooit
Mocht PSV zich donderdagavond plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, dan kan zelfs Cocu niet meer om het naderen van het weekeinde heen. ,,Als alles donderdagavond goed verloopt, liggen we inderdaad uitstekend op koers voor het vroegste weekend ooit. Zeker omdat we tot vrijdagavond in Sint Petersburg blijven. Want daar is het twee uur later dan in Nederland.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.