AS Roma – Feyenoord verplaatst naar Colosseum na serie vernielingen

Geplaatst: 19 februari 2015 in Betaald voetbal overig

ROME – Het Europe League-duel AS Roma – Feyenoord wordt vanavond toch niet gespeeld in het Olympisch Stadion in Rome. Het bestuur van de Romeinse club heeft ervoor gekozen om uit te wijken naar het Colosseum, omdat daar de kans op vernielingen kleiner is.

Misverstandje
Het gedrag van Feyenoord-fans, gisteren en vandaag, was voor AS Roma aanleiding om het duel te verplaatsen. Een grote groep Rotterdammers hield huis op het Piazza di Spagna; 23 van hen stonden vanmorgen al voor de rechter. ,,De Feyenoorders dachten waarschijnlijk dat ze in Spangen (de wijk van rivaal Sparta, red.) waren, in plaats van op Spagna. Een misverstandje is natuurlijk snel gemaakt, zeker door beschonken vandalen”, weet een woordvoerder van AS Roma.

Rotterdamse cultuurliefhebbers bezochten het Piazza di Spagna.

Rotterdamse cultuurliefhebbers bezochten het Piazza di Spagna.

Niet veel te vernielen
,,Om te voorkomen dat ze het Olympisch Stadion van Rome verwarren met het Olympisch Stadion van Amsterdam (de vroegere thuisbasis van aartsrivaal Ajax, red.), lijkt het ons beter om uit te wijken naar een stadion waaraan niet meer zoveel te beschadigen is: het Colosseum. Dat stadion is gebouwd voor 50.000 toeschouwers; meer dan genoeg voor een Europa League-partijtje.”

De eerste fans van Feyenoord zijn al bij het Colosseum gearriveerd. Foto: fr12.nl

De eerste fans van Feyenoord zijn al bij het Colosseum gearriveerd. Foto: fr12.nl

Alles of niks
Door de verplaatsing naar het legendarische amfitheater, kijkt Feyenoord-spits Lex Immers nóg meer uit naar het duel. ,,De architectuur daar herinnert nog aan het tijdperk van ons laatste kampioenschap. Vanavond wordt het alles of niks. Zoals het spreekwoord luidt: het is de dood of de gladiatoren.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.