Opening sociaal ontmoetingscentrum in Heistraat trekt veel publiek

Geplaatst: 18 februari 2015 in Helmond

HELMOND – Vanmorgen gingen de deuren van de nieuwe sociale ontmoetingsplaats aan de Helmondse Heistraat open. Honderden nieuwsgierige buurtbewoners namen een kijkje in het pand, dat zich vooral richt op de man en vrouw met de kleine uitkering.

Kloppend hart
Oprichter Ron Hoebergen keek vanochtend om half negen tevreden toe hoe het gemêleerde publiek het zojuist geopende pand binnenstormde. ,,Deze betrokkenheid doet me goed. Dit gratis toegankelijke pand is compleet en modern uitgerust, maar het publiek is het kloppend hart. Ik hoop dat ze de weg naar dit centrum blijven vinden.”

De opening van het centrum trok veel bekijks. Foto: ED.nl.

De opening van het centrum trok veel bekijks. Foto: ED.nl.

Gratis kopje koffie
De verzamelplek – het derde van zijn soort in Helmond – richt zich primair op ‘de man van de straat’, zoals Hoebergen het zelf noemt. ,,Mensen met een benedenmodaal inkomen en slecht geklede huisvrouwen vormen van oudsher onze doelgroep, al wil ik benadrukken dat iedereen hier welkom is voor een gratis kopje koffie of een goed gesprek. We verkopen trouwens ook merkloze producten tegen kostprijs; een winstoogmerk bestaat hier niet”, zegt de weldoener.

Zes dagen per week geopend
Het ontmoetingscentrum is zes dagen per week vanaf half negen geopend. Parkeren kan voor de deur en bezoekers die bereid zijn vijftig cent borg te betalen, kunnen gratis een wagentje huren. Het centrum heeft ook een naam: Lidl.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.