Gedupeerden Stiphouts spaarkasdrama alweer boven jan

Geplaatst: 17 februari 2015 in Helmond

HELMOND – Twee gedupeerden van het verschrikkelijke spaarkasfiasco zijn de klap alweer te boven. Hans Deelen en Ted van Moorsel uit Stiphout vielen onlangs op door hun bekwame mediaoptredens. Als respectievelijk crisisverslaggever en assistent-hondenfluisteraar gaan ze nu bakken geld verdienen.

Dramatische gebeurtenis
Als geen ander weet Hans Deelen het volk gerust te stellen na een dramatische gebeurtenis. Afgelopen november vertelde hij nog over de ondergang van de Stiphoutse Profronde. Ook na de laffe spaarkasroof verscheen hij weer voor de camera’s. Op de hem kenmerkende, rustige wijze informeerde hij de kijkers van Omroep Brabant wat er nu eigenlijk gebeurd was.

Hans Deelen, gedupeerde, geeft tekst en uitleg.

Hans Deelen, gedupeerde, geeft tekst en uitleg.

Oase van rust
Het nu al legendarische tv-optreden van Deelen bereikte ook de zendercoördinator van de NPS. Die benaderde de Stiphoutenaar voor een rol als crisisverslaggever. ,,In moeilijke tijden vol crises als deze is een oase van rust, zoals Hans, extra belangrijk. Bij rampen sturen we hem op pad. Daardoor worden de items ook meteen een stuk korter; mooi meegenomen.”

Bekende Brabander
Ook Deelens goede kennis Ted van Moorsel, eveneens een gedupeerde, verscheen nadrukkelijk in beeld. Sinds de reportage van rampenzender Omroep Brabant is hij een bekende Brabander. Vooral de wijze waarop hij viervoeter Bikkel geruststelt en zo voor een stressaanval behoedt, wordt door topfokkers aanbevolen.

Aait um
Van Moorsel over het moment van de opnames: ,,Ik kwam thuis van mijn werk, en zag in mijn huiskamer een camera- en geluidsman van Omroep Brabant in de weer met ons vrouw. Toen ik vroeg waar ze mee bezig waren, zei de geluidsman: ‘Ssstt, item!’. Ik dacht dat hij ‘Aait um‘ zei, en ben onze Bikkel gaan aaien.”

Ted aait Bikkel. Anja en Hans Deelen kijken toe.

Ted aait Bikkel. Anja en Hans Deelen kijken toe.

Si
Misverstand of niet; hondenfluisteraar Cesar Millan was lyrisch over het optreden van Van Moorsel. De Dog Whisperer belde Van Moorsel en bood hem een baan aan als assistent. De gedupeerde Stiphoutenaar hoefde er geen drie dagen over na te denken en zei dinsdag volmondig ‘Si’ tegen de Mexicaan.

Ted van Moorsel als Dog Whisperer.

Ted van Moorsel als Dog Whisperer.

Snel te boven
Met het geld dat Deelen en Van Moorsel bij de NPS en National Geographic Channel gaan verdienen, komen ze de spaarkasklap ongetwijfeld snel te boven. Deelen weet al wat hij ermee gaat doen. ,,Ik wil volgend jaar graag op wintersport, dus ik ga sparen bij De Sport. Mocht die spaarkas opnieuw worden leeggeroofd, dan houd ik er altijd nog een lucratief extra mediaoptreden aan over.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.