ANWB waarschuwt wintersport- en Syriëgangers voor lange files

Geplaatst: 14 februari 2015 in Maatschappij

Automobilisten die dit weekeinde naar hun wintersportbestemming of Syrië vertrekken, moeten rekenen op lange files. Dat verwacht de ANWB. Vooral in het zuiden van Duitsland, richting de Franse Alpen en rondom de Syrische plaats Kobani kunnen toeristen maar beter vertraging incalculeren.

Stijgende populariteit
Syrië wint snel terrein als populaire voorjaarsvakantiebestemming. ,,De tijd dat alleen Oostenrijk en Frankrijk populair waren, ligt achter ons”, zo laat de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) weten. ,,In landen als Irak en Syrië is het ook goed toeven. Wanneer je, als buitenlander, een beetje moeite doet om je de lokale tradities eigen te maken, word je er in de armen gesloten.”

De Syrische wegen zijn nauwelijks berekend op de toestroom van Nederlandse vakantiegangers.

De Syrische wegen zijn nauwelijks berekend op de toestroom van Nederlandse vakantiegangers.

Afwezigheid van carnavaleske elementen
Nederlanders die carnaval willen ontlopen, kiezen momenteel vooral voor Syrië wegens het gunstige klimaat. Ook noemt de ANVR de afwezigheid van carnavaleske elementen als reden om het land te bezoeken. ,,Carnaval wordt vaak geassocieerd met rare rituelen, onderdrukking van vrouwen, verstrooide personen met maskers en agressie op straat. In Syrië heb je daar nauwelijks last van.”

Ook volgende week vertraging en ophef
Ook volgend weekend verwacht de ANWB weer veel oponthoud, maar dan richting Nederland. Vooral terugkerende Syriëgangers kunnen dan voor ontwrichting van het wegennet en de maatschappij zorgen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.