Go Ahead Eagles woest op keeper na ‘mollenstreek’

Geplaatst: 10 februari 2015 in Betaald voetbal overig

Twee dagen na de wedstrijd tegen Ajax zijn de spelers van Go Ahead Eagles nog altijd niet over de onnodige nederlaag heen. De voetballers uit Deventer zijn nog altijd woest op hun van Ajax gehuurde keeper Mickey van der Hart en gaan uit van een complot.

Van der Hart beleefde in de slotfase een zeer ongelukkig moment toen er op hem werd teruggespeeld. Hij wilde de bal wegtrappen, maar via een polletje stuiterde het speeltuig over zijn voet heen in het doel: 1-2.

Mickey van der Hart baalt na het ongelukkige tegendoelpunt. Foto: nos.nl.

Mickey van der Hart baalt na het ongelukkige tegendoelpunt. Foto: nos.nl.

Complot
De goalie sprak zelf van botte pech, maar Eagles-trainer Foeke Booy vermoedt dat er méér achter zit. ,,Dat Ajax-spelers op het moment niets raken, is algemeen bekend. Maar dat hoeft niet te gelden voor spelers van Ajax die aan ons zijn verhuurd. Ik vermoed opzet en hier is het laatste woord nog niet over gesproken.”

Mollenstreek
Go Ahead Eagles-aanvoerder Jop van der Linden spreekt van een mollenstreek – refererend aan het populaire tv-programma Wie is de Mol?. ,,Dit was overduidelijk matchfixing. Ik denk dat Fox Sports hierachter zit. Door het eigen doelpunt won Ajax en is de competitie nog enigszins spannend. Dat is natuurlijk goed voor hun aantal abonnees.”

Van der Lindens lezing wordt niet tegengesproken door de hoofdpersoon in de kwestie, Mickey van der Hart. ,,Ik denk  ook dat er een mol aan het werk is geweest. Anders kan er nooit zo’n polletje ontstaan.”

Naar ArenA halen
Ajax is intussen druk doende om het bewuste polletje naar de Amsterdam ArenA te halen, zo geeft trainer Frank de Boer toe: ,,Dat polletje is nu al vaker betrokken geweest bij een doelpunt dan Kolbeinn Sigthórsson.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.