Kantinebeheerders verlaten Stiphout Vooruit: ‘Zijn toe aan een nieuwe club’

Geplaatst: 8 februari 2015 in Stiphout Vooruit

Hans en Mieke Deelen verlaten Stiphout Vooruit aan het einde van dit seizoen. Het populaire tappersduo heeft het bestuur zondagmiddag laten weten toe te zijn aan een nieuwe sportieve uitdaging.

Automatische piloot
,,We hebben alles eruit gehaald wat erin zit”, zo licht een geëmotioneerde Mieke Deelen het besluit toe. ,,Het was de moeilijkste beslissing die ik dit weekend heb moeten nemen, maar we hebben het gevoel klaar te zijn bij deze club. We merkten dat we dingen op de automatische piloot gingen doen. Op dat moment is het tijd om je horizon te verbreden.”

Hans (links) en Mieke Deelen.

Hans (links) en Mieke Deelen.

Verjongen
Mieke Deelen vindt dat ze deels geslaagd is in haar missie. ,,Het was ons doel om te verjongen. Dat is wel gelukt; de gemiddelde leeftijd van de kantinebezoekers is van 63 naar 61 jaar gedaald. Ook hebben we twee talentvolle veertienjarige B-junioren laten proeven aan bier en jonge jenever. Ze pakten het goed op en mogen nu regelmatig invallen bij het toepen. Daar zijn we best trots op.”

Vooral Mieke Deelen was mateloos populair.

Vooral Mieke Deelen was mateloos populair.

Geen druppel
,,Maar we zijn nooit onverantwoord met drank omgegaan, hoor”, vult Hans Deelen vlug aan. ,,Junioren van dertien jaar of jonger kregen vóór twaalf uur ‘s middags nooit een druppel bier van ons. Bijna nooit, tenminste.”

Winst boeken
Het tappersechtpaar heeft nog geen nieuwe club gevonden, maar gaat komende week bij een verenging op gesprek. ,,Uit respect voor onze mogelijke nieuwe club zeggen we niet om welke vereniging uit de Warande het gaat. Het is een club die op een wat lager niveau speelt, maar ze hebben wel een paar talentvolle, jeugdige zuipkanonnen op de ledenlijst staan. Met een goede aanpak kunnen we daar heel wat winst boeken.”

Alles uit het vat

Stiphout Vooruit-voorzitter Marc Leblanc betreurt het vertrek van het tweetal, maar heeft begrip voor de keuze. ,,Gelukkig kunnen we de rest van het seizoen nog van hun diensten genieten. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog heel wat pintjes bij elkaar sprokkelen en mogen we op de afscheidsreceptie concluderen dat ze alles uit het vat hebben gehaald.”

De plek van Hans en Mieke Deelen wordt ingenomen door Jerry en Yvonne Molenaar. Eerstgenoemde werkte al eerder aan de bar in de Stiphoutse kantine; hij was in 2011 hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de montage ervan.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.