FC Utrecht schorst Edwin Gorter alsnog voor prikincident uit 1994

Geplaatst: 3 februari 2015 in Betaald voetbal overig

FC Utrecht heeft oud-speler Edwin Gorter voor drie weken geschorst. Gorter (51) wordt daarmee alsnog gestraft voor zijn wangedrag in 1994, toen hij PSV’er Bjorn van der Doelen in zijn oog prikte. Het bestuur van FC Utrecht, dat destijds niet ingreep, beroept zich op een inschattingsfout.

Niet in goede aarde
Gorter, die ten tijde van het incident 31 was, werd door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst. Desondanks besloot FC Utrecht hem gewoon op te stellen, zij het onder een andere naam. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. De Utrechtse club ontving in de dagen na het incident talloze boze briefkaarten van voetballiefhebbers. Ook werd het antwoordapparaat van de koffiejuffrouw vaak vol gescholden.

Edwin Gorter wordt alsnog gestraft. Foto: sportkwadraat.nl.

Edwin Gorter wordt alsnog gestraft. Foto: sportkwadraat.nl.

Nooit te laat
FC Utrecht-voorzitter Wilco van Schaik zegt dat de hele kwestie hem al ruim twintig jaar achtervolgt. ,,Ik heb geprobeerd de beelden nogmaals te bekijken, maar die zijn er niet. Van betrouwbare bronnen heb ik echter gehoord dat het gedrag van Gorter niet door de beugel kon. Het incident ligt al even achter ons, maar het is nooit te laat om gemaakte fouten ongedaan te maken.”

Wijzen
Door de straf mag Gorter tot eind februari geen wedstrijden meer spelen voor FC Utrecht. Ook is hij deze maand niet meer welkom op het trainingsveld. Vooral dat laatste vindt Gorter spijtig. ,,Jammer, ik had Anouar Kali nog wel even willen wijzen op zijn wangedrag van afgelopen week. Daar moeten we nu maar een andere datum voor prikken.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.