Transfer naar NFL lonkt voor PSV-aanvaller Memphis op slotdag transfermarkt

Geplaatst: 2 februari 2015 in PSV

De kans is reëel dat PSV-aanvaller Memphis binnenkort naar het buitenland vertrekt. De talentvolle aanvaller wordt in verband gebracht met de New England Patriots, een American Football-club.

Rol als field goal-specialist
,,Er zijn inderdaad gesprekken gaande met Memphis”, bevestigt Patriots-hoofdcoach Bill Belichick. ,,We zouden hem graag inlijven als field goal-specialist. Ik ben al tijden op zoek naar iemand die de bal hoog over de lat kan trappen. In tegenstelling tot bij het soccer, levert dat bij American Football wél punten op.”

De rol van field goal kicker lijkt Memphis op het lijf geschreven.

De rol van field goal kicker lijkt Memphis op het lijf geschreven.

Makkelijk verdienen
Memphis zegt wel oren te hebben naar een buitenlands avontuur. ,,Ik word al langer geassocieerd met clubs uit Engeland, dus de belangstelling van New England komt niet als een verrassing. Bovendien is het makkelijk verdienen in de NFL; ik kan bijna de hele wedstrijd op de bank blijven zitten. Ik hoef alleen maar af en toe in te vallen om een balletje over de lat te trappen. Die rol past me als een tattoo”, aldus de linksvoor.

Memphis na de gemiste penalty tegen Willem II.

Memphis na de gemiste penalty tegen Willem II.

Geen problemen met tussentijds vertrek Memphis
PSV-trainer Phillip Cocu: ,,Ik heb er geen problemen mee als Memphis tussentijds vertrekt, zeker niet als daar een zak geld tegenover staat. Als Ajax in het huidige tempo doorgaat met punten morsen, kan de Eindhovense carnavalsoptocht gecombineerd worden met de kampioensrondrit van PSV. We kunnen de klus ook wel zonder Memphis klaren.”

Vooruitgang
Mocht Memphis voortijdig vertrekken, dan zal PSV – volgens Cocu – geen vervanger opstellen. ,,We beginnen gewoon met zijn tienen. Jetro Willems loopt al het hele seizoen op de positie van Memphis te voetballen, dus het verschil is waarschijnlijk amper merkbaar. Voor de supporters achter de doelen is het zelfs een vooruitgang. Die hoeven niet meer weg te duiken als PSV een penalty krijgt en Memphis achter de bal gaat staan.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.