Sepp Blatter met 108% stemmen herkozen als president; voetballiefhebber wordt laatste

Geplaatst: 27 januari 2015 in FIFA

Sepp Blatter blijft minimaal tot mei 2019 president van wereldvoetbalbond FIFA. De Zwitser wint de verkiezingen, die op 29 mei van dit jaar gehouden worden, ruimschoots. Onze landgenoot Michael van Praag zal op de tweede plaats eindigen.

108% van de stemmen
Dit blijkt uit de verkiezingsuitslagen die de FIFA vanmorgen op haar website publiceerde. Blatter krijgt uiteindelijk 226 van de 209 stemmen – ruim 108 procent. Ten opzichte van 2011 is dat een lichte stijging; toen steunden slechts 217 van de 209 lidstaten Blatter. Dit beeld bevestigt dat de populariteit van de aimabele dictator toeneemt, nu de FIFA al drie dagen niet openlijk met omkooppraktijken in verband is gebracht.

De herkozen Blatter neemt bloemen in ontvangst.

De herkozen Blatter neemt bloemen in ontvangst.

Verbazing
Het nú al bekendmaken van de uitslag van een verkiezing die nog gehouden moet worden, zorgde voor veel verwarring onder voetbalfans. Blatter pareerde die: ,,Eind mei ben ik een weekje naar Qatar, op uitnodiging. Daarom heb ik de verkiezingen maar wat naar voren geschoven. Maar de uitslag klopt echt hoor; ik heb de stemmen nota bene zelf geteld”, aldus de integere Zwitser.

Van Praag keurig tweede
Michael van Praag, die afgelopen maandag aankondigde een gooi naar het FIFA-presidentschap te doen, wordt keurig tweede met 79% van de stemmen, net vóór David Ginola (48%). De liefhebber van voetbal eindigt wederom als laatste, met 0% begrip voor de manier waarop de sport de komende vier jaar verder uitgebuit wordt.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.