Brand in supportershome Ajax blijkt sfeeractie

Geplaatst: 23 januari 2015 in Betaald voetbal overig

De brand die het supportershome van Ajax donderdagnacht verwoestte, blijkt een onschuldige sfeeractie. De supporters van de Amsterdamse club staken het eigen clubhuis aan uit respect voor de fans van Feyenoord, die zondag niet welkom zijn bij de klassieker in de Amsterdam ArenA.

Brandje hoort erbij
,,Bij Ajax – Feyenoord hoort nu eenmaal een brandje”, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse supportersvereniging vrijdagochtend. ,,Helaas denkt de KNVB daar anders over, gezien hun besluit om geen bezoekende fans toe te laten bij een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Als onze kameraden uit Rotterdam niet welkom zijn om hier brand te stichten, doen we het zelf wel. Zonder vuur geen klassieker!”

De sfeeractie van de Amsterdamse supporters verliep zonder noemenswaardige incidenten.

De sfeeractie van de Amsterdamse supporters verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Brandvertragend
Bij de brand raakte niemands gezondheid in gevaar. ,,Er was geen enkel risico dat het vuur zou overslaan op de nabijgelegen ArenA”, laat de Amsterdamse brandweer weten. ,,Beton werkt namelijk brandvertragend. We hebben het vuur met speciale Ajax-blusapparatuur bestreden. Als Ajax zondag met eenzelfde effectiviteit Feyenoord bestrijdt, kan het een mooie dag worden.”

Extra motivatie
Ajax-trainer Frank de Boer is enthousiast over de brandstichting. ,,Het is mooi dat onze supporters alles doen om de authentieke klassieker-sfeer te creëren. Dat moet mijn spelers extra motiveren om zondag het vuur uit hun sloffen te lopen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.