Carnavalswedstrijd PSV tegen Roda JC succesvol; nieuwe traditie lijkt geboren

Geplaatst: 21 januari 2015 in PSV

De carnavalswedstrijd van PSV tegen Roda JC kan als geslaagd worden bestempeld. Zowel tegenstander als het publiek was lovend over het sportieve en ludieke gebaar dat de Eindhovenaren dinsdagavond maakten. Een nieuwe traditie lijkt dan ook geboren.

De invoering van een carnavalswedstrijd is gedaan voor de fans”, zei PSV-directeur en bedenker Toon Gerbrands, kort na de lachwekkende uitschakeling tegen Roda JC (3-2). ,,Toen ik in Eindhoven begon, vond ik de clubcultuur te kil, en de afstand tussen spelers en fans te groot. Daarom heb ik meteen voorgesteld de nieuwjaarsreceptie openbaar te maken.”

Toon Gerbrands (zittend) tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Toon Gerbrands (zittend) tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: metronieuws.nl.

Struikelpartijen, capriolen en bier
Gerbrands: ,,Ook wilden we aan de vooravond van carnaval een niet al te serieuze, onbeduidende wedstrijd spelen tegen een dito tegenstander van beneden de rivieren. Niet zomaar een wedstrijd, maar een ludieke avond vol struikelpartijen, dolle capriolen en bier.” Aan het spel van de PSV’ers te zien, werd dat bier trouwens niet alleen ná de wedstrijd gedronken.

Volgens de Friese bestuurder zijn de spelers van PSV erin geslaagd het publiek te vermaken. ,,We moeten nog gaan evalueren, maar de eerste geluiden waren positief. Het zou zomaar kunnen dat er een nieuwe traditie is geboren”, zo besloot Gerbrands na de traditionele, snelle bekeruitschakeling.

PSV'ers verlaten het veld na de ludieke uitschakeling. Foto: telegraaf.nl.

PSV’ers verlaten het veld na de ludieke uitschakeling. Foto: telegraaf.nl.

Wa(‘)n()prestatie
Ook supporters van PSV omarmen het initiatief, bleek uit een aantal berichten op Twitter. ‘Zaterdag nog winnen van Vitesse en drie dagen later het publiek laten lachen. Klasse‘, twitterde Jos uit Eindhoven. Berry uit Helmond had minder woorden nodig, getuige zijn tweet: ‘Wa ’n prestatie’. Die laatste lettercombinatie werd dinsdagavond trouwens nog veel vaker gebruikt. Vooral aaneengeschreven.

Geheel in lijn met de carnavalsgedachte waren er dinsdagavond overigens ook verkleedpartijen. Trainer Phillip Cocu: ,,Vlak voor de aftrap heb ik vijf reservespelers gevraagd zich te verkleden als speler van PSV-1. Je had die gezichten van de Roda JC-spelers en Limburgse toeschouwers moeten zien toen het halve tweede elftal uit de kleedkamer kwam. Onbetaalbaar!”

Roda JC-fans konden wel lachen om het gebaar van PSV. Foto: twitter.com/fpvanooyen.

Roda JC-fans konden wel lachen om de opstelling van PSV. Foto: twitter.com/fpvanooyen.

Cupfighter
Verdediger Jetro Willems, die wél in de basis startte, was positief. Over de wedstrijd, maar ook over de voorbije winterstop. ,,Vóór het seizoen hebben spelers en staf samen vastgesteld dat Europese overwintering dit jaar een belangrijk doel is”, zei hij. ,,Met een trainingskamp op Gran Canaria zijn we daar prima in geslaagd, want dat is ook Europa. En alsof het niets is, hebben we ook de Maspalomas Cup even gepakt. Niemand kan nog zeggen dat PSV geen cupfighter is.”

Jetro Willems in actie tijdens de gerenommeerde Maspalomas Cup. Foto: psv.nl.

Jetro Willems in actie tijdens de gerenommeerde Maspalomas Cup. Foto: psv.nl.

Gehoorzame groep
Linksbuiten Memphis (voorheen Depay), die dinsdagavond met een mislukte voorzet achter het standbeen de lachers op zijn hand kreeg, grijnsde na afloop van oor tot oor. ,,De directie kan volgens mij tevreden zijn met zo’n gehoorzame groep. Meneer Gerbrands zei op de gezellige nieuwjaarsreceptie nog dat onze arrogantieniveau omhoog moest, en ons spelniveau omlaag. Of was het andersom? Ik weet het niet meer, maar we hebben wel gelachen. Alaaf!”

Lovend
Over het carnavalswedstrijd-concept was ook Memphis lovend. ,,Het is goed dat er ook ruimte is voor een avondje ontspanning, want de druk op onze schouders is al groot genoeg, weet je. Ik kijk nu al uit naar de carnavalswedstrijd van volgend jaar, als ik dan tenminste nog in Nederland speel. Maar die kans is vrij groot. Want ook buitenlandse scouts hebben deze wedstrijd gezien.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.