Vitesse wil weggestuurde Helmond Sport-speler Sequeira: ‘Ideaal als steward’

Geplaatst: 19 januari 2015 in Helmond Sport, PSV

De loopbaan van de maandag door Helmond Sport op non-actief gezette rodekaartenverzamelaar Juanito Sequeira krijgt waarschijnlijk een vervolg in Arnhem. Voetbalclub Vitesse ziet in de 32-jarige Rotterdammer, die bekend staat om zijn keiharde spel, de ideale persoon om het dit weekend plotseling ontstane stewardsprobleem op te lossen.

Sequeira pakte onlangs twee rode kaarten in zeven dagen na grove overtredingen. Daarop maakte Helmond Sport bekend dat de middenvelder niet meer welkom is in het Lavans Stadion.

Juanito Sequeira in een shirt dat goed bij zijn kaartenverzameling kleurt.

Juanito Sequeira in een shirt dat goed bij zijn kaartenverzameling kleurt.

Meer dan welkom als steward
Vitesse is wél gecharmeerd van de speelstijl van Sequeira. ,,Iemand als Juanito is in Arnhem meer dan welkom”, vertelt clubeigenaar Aleksandr Tsjigirinski maandagavond. ,,Vitesse staat dan wel niet bekend als koopclub, maar voor Nito maken we graag een uitzondering. Wat mij betreft kan hij morgen meteen tekenen. Niet als voetballer, maar als steward. Want daar hebben we dringend behoefte aan.”

Schuimbekkende Arnhemse fans in stewardjas
Dat laatste komt door het optreden van een aantal stewards, tijdens de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen PSV. Toen PSV op 0-1 kwam en een aantal in het Vitesse-vak aanwezige Eindhovense fans begon te juichen, werden zij door uit zelfbescherming handelende Arnhemse fans in een stewardjas gemoedelijk tot zwijgen gebracht. De KNVB greep bijna even hard in en beloonde de agressors uit Arnhem met een stadionverbod.

Een hoop agressie op de tribune, na de 0-1 van PSV.

Een hoop agressie op de tribune, na de 0-1 van PSV.

Niet gewend aan juichende mensen
,,Onze stewards zijn het dit seizoen niet gewend dat er mensen in het thuisvak van Vitesse beginnen te juichen”, zo praat de Russische miljardair het gedrag van zijn ordehandhavers goed. ,,Daardoor raakten ze van slag. Of eigenlijk aan slag, het is maar hoe je het bekijkt. Hoe dan ook; door hun schorsingen hebben we nu wel een probleem.”

Echte vakman
Als Sequeira besluit te tekenen, kan hij wat Tsjigirinski betreft al tijdens de volgende thuiswedstrijd, begin februari, aan de bak in het Gelredome. ,,Bij Vitesse kan hij uitgroeien tot een échte vakman, vooral in de meest letterlijke zin van het woord. Ik vertrouw erop dat hij de fijne kneepjes van zijn nieuwe beroep snel onder de knie krijgt. Hij is keihard en schuwt een dosis gepast geweld niet. Met die eigenschappen lijkt hij me dé ideale Vitesse-steward van de toekomst!”

Sequeira zelf zegt wel oren te hebben naar een avontuur in Arnhem. ,,Er is een grote kans dat ik teken. We moeten nog een paar contractuele plooien wegstrijken, maar dat probleem tackelen we vast wel. In dat laatste ben ik sowieso vrij goed.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.