Onderzoek: meerderheid Nederlanders vreest afscheidstournee Kane

Geplaatst: 14 januari 2015 in Muziek

Een tweederde meerderheid van de Nederlanders is bang voor een aanslag van de onlangs gestopte popband Kane. Dat blijkt uit een onderzoek waar 500 mensen aan meewerkten. Het percentage dat een aanval op het gehoor vreest, was sinds de oprichting van de band in 1998 nog nooit zo hoog.

Muzikale terreur
Ruim 65% van de ondervraagden zegt bang te zijn dat frontman Dinand Woesthoff een uitgebreide afscheidstournee beraamt om de vele grappen over zijn band te wreken. Vooral de Effenaar (Eindhoven), Poppodium 013 (Tilburg) en de Amsterdamse Heineken Music Hall zouden, volgens veel bange respondenten, mogelijke doelwitten zijn van muzikale terreur.

In 2009 eiste een aanslag van Kane op Paradiso bijna tweeduizend slachtoffers.

In 2009 eiste een aanslag van Kane op Paradiso bijna tweeduizend slachtoffers.

Angst voor reünie
Ook is er angst voor de release van een carrière-omvattend Best Of-album (34%) of een reünie van de band (28%), zo blijkt uit de antwoorden. ,,Hun songtitels ‘Come Together’ en ‘No Surrender’ duiden op naderend onheil. Ik mijd voorlopig de letter ‘K’ in de bakken van mijn favoriete cd-winkel. Voor je het weet, word je verrast door een onaangekondigd verzamelalbum”, laat Bob* uit Eindhoven weten.

Geen concrete signalen
Een zegsman van het Ministerie van Veiligheid en Justitie laat desgevraagd weten, dat er geen concrete signalen zijn die op een naderende aanval van de Haagse terreurorganisatie duiden. ,,Maar extra voorzichtigheid is geboden. Bij het minste of geringste signaal van een comeback, zullen we niet aarzelen om keihard in te grijpen.”

*Uit angst voor represailles is de naam ‘Bob’ gefingeerd.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.