Cristiano Ronaldo drie maanden geschorst na oerkreet op Gouden Bal-gala

Geplaatst: 14 januari 2015 in FIFA

Slecht nieuws voor Real Madrid: sterspeler Cristiano Ronaldo moet de komende drie maanden aan de kant blijven. De FIFA heeft de kersverse Gouden Bal-winnaar bestraft voor het maken van oerwoudgeluiden tijdens zijn toespraak van maandagavond.

Luide oerkreet
Nadat Ronaldo werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar, sprak hij het publiek toe. Die toespraak beëindigde hij, tot ontsteltenis van de aanwezige voetballiefhebbers, met een luide oerkreet. FIFA-baas Sepp Blatter, die op dat moment naast Ronaldo stond, schrok zo hevig dat hij een nachtje ter observatie in een bordeel moest blijven.

Ronaldo (links) schreeuwt, Blatter schrikt.

Ronaldo (links) schreeuwt, Blatter schrikt.

Respect
De FIFA bleek niet gediend van de schreeuw van ‘CR7’, zo liet de bond woensdag in een verklaring weten: ‘Wij maken ons sterk voor een voetbalwereld mét respect en zónder oerwoudgeluiden. Daarom zijn we helaas genoodzaakt om de heer Ronaldo drie maanden te schorsen.’

De forse straf die de Portugese aanvaller aan zijn broek krijgt, is een forse aderlating voor De Koninklijke. Door de uitsluiting mist Ronaldo in elk geval de Champions League-ontmoeting met Schalke 04 en El Clásico; de klassieker tegen FC Barcelona. Ook mag hij de komende negen maanden geen FIFA Gouden Bal-uitreikingen of oerwouden bezoeken.

Dronken
Ronaldo ontkent noch bevestigt dat hij oerwoudgeluiden heeft gemaakt. ,,Eerlijk gezegd weet ik het niet meer, want ik was dronken. Zonder bier is het onmogelijk om anderhalf uur naar politiek correct gezwets van FIFA-bobo’s te luisteren.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.