FIFA-gala: middenvelder Manuel Neuer wint Gouden Bal, Robben grijpt Matthäus Award

Geplaatst: 12 januari 2015 in FIFA

ZURICH – Manuel Neuer is de grote winnaar van het FIFA Ballon d’Or-gala. De jury riep de multi-inzetbare Duitser maandagavond uit tot voetballer van het jaar en beloonde hem met de Gouden Bal. Arjen Robben viel(,) óók in de prijzen.

Toekomstige spits
Neuer (28) gaf Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het nakijken. Hij is officieel keeper, maar komt tegenwoordig nog nauwelijks in zijn eigen strafschopgebied. De laatste jaren is hij steeds dieper gaan spelen en heeft hij zich ontwikkeld tot ware strateeg op het middenveld; een spielmacher à la Wesley Sneijder. Velen zien in hem zelfs dé toekomstige spits van de Mannschaft, nu Miroslav Klose gestopt is.

Neuer op zijn favoriete positie: centraal op het middenveld.

Neuer op zijn favoriete positie: centraal op het middenveld.

Terechte winnaar
Volgens Neuers aanwezige teamgenoten was de doelman de terechte winnaar. ,,Met Manuel vóór je is het lekker voetballen. Hij neemt je veel werk uit handen”, zei de Duitse verdediger Mats Hummels. Ook Arjen Robben, ploeggenoot bij Bayern München, was vol lof over Neuer. ,,Ik kan de bal altijd naar hem spelen. Dat doe ik alleen niet zo vaak, want hij staat meestal buitenspel.”

Lothar Matthäus Award voor Robben
Robben hoefde ook niet met lege handen naar huis. Hij ontving de Lothar Matthäus Award; de prijs voor de beste schwalbe van 2014. Juryvoorzitter Miguel Herrera was lyrisch over zijn vermeende fopduik in de WK-wedstrijd tegen Mexico. Robben was dolblij met zijn prijs: ,,Het doet me goed dat de FIFA me toch nog een prijs gunt na een matig jaar.”

Robben zag deze actie beloond met een strafschop en een award.

Robben viel met deze actie letterlijk in de prijzen.

Blatter krijgt Gouden Steekpenning
FIFA-president Sepp Blatter ontving een oeuvre-award: de prestigieuze Gouden Steekpenning. Daarmee werd de sympathieke Zwitser, die komende mei herkozen wordt, beloond voor het integere imago dat hij de FIFA heeft bezorgd. Een minutenlang ovationeel applaus van de voorzitters van de Russische en Qatarese voetbalbond viel hem ten deel.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.