Gemeente Eindhoven vergeet drugscontrole op eigen nieuwjaarsreceptie

Geplaatst: 7 januari 2015 in Maatschappij

EINDHOVEN – Twee keer kreeg de eigenaar van een Eindhovense smartshop in 2014 een forse bekeuring op de mat. Hij had namelijk paddo’s verkocht aan een minderjarige mysteryshopper, die handelde in opdracht van de gemeente Eindhoven. Maar maandagavond, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis, bleek de gemeente het ineens niet meer zo nauw te nemen met haar eigen regels.

Loktiener
Honderd euro in september en achthonderd euro in november van 2014. Dat waren de boetes die Denny Rook, oprichter van smartshop True Colors in Woensel-West, moest betalen. Hij had twee keer verzuimd een zeventienjarige klant naar zijn leeftijd te vragen voordat hij hem paddo’s verkocht. Een dure fout, want de betreffende jongen was een loktiener,  gestuurd door de gemeente Eindhoven. Met frisse tegenzin maakte Rook de bedragen over naar het IBAN-nummer van de gemeente.

Hallucinerende ambtenaar
Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten, dacht Rook. Dus stuurde hij zijn zestienjarige dochter Roxy naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eindhoven. En wat bleek: ze kon zonder enige weerstand consumpties bestellen aan de bar. Bier, champagne, wiet, maar later op de avond ook paddo’s en zelfs xtc-pillen. ,,Er werd één keer naar haar leeftijd gevraagd, maar dat was door een dronken en hallucinerende ambtenaar die een gesprek met haar wilde aanknopen”, zegt vader Rook, die met de actie wilde aantonen hoe snel een vergissing gemaakt kan worden.

Roxy Rook geniet van een juist gekregen joint.

Roxy Rook geniet van een juist gekregen joint.

Twijfel
Een gemeentewoordvoerder laat in een reactie weten dat het barpersoneel wel geïnstrueerd is om bij twijfel over iemands leeftijd om legitimatie te vragen. ,,Maar de tappers hebben vanzelfsprekend ook gezellig aan de paddo’s gezeten. Dat heeft natuurlijk wel invloed gehad op hun inschattingsvermogen.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.