Eindelijk flitsfietspad langs weg van Helmond naar Eindhoven

Geplaatst: 7 januari 2015 in Helmond

HELMOND – Er wordt al jaren over gediscussieerd, maar eindelijk komt er een flitsfietspad in Helmond. Aan de Kasteel-Traverse, om precies te zijn. Fietsers die van stevig doortrappen houden kunnen daar binnenkort maar beter op hun snelheid letten.

Onveilige situaties
Het plaatsen van de flitspaal aan de Helmondse verkeersader is een reactie op het advies van Fietsberaad. Zij maken zich sterk voor een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur op fietspaden. Daarmee wil Fietsberaad onveilige situaties op fietspaden, veroorzaakt door veel snelheidsverschil, voorkomen.

Jarenlang gesteggel
De gemeente Helmond vindt het een uitstekend plan, laat het via een zegsman weten. ,,We zijn al jaren aan het steggelen over een flitsfietspad langs de weg naar Eindhoven. Het idee van Fietsberaad zette ons op een idee: we zetten een flitspaal langs de Kasteel-Traverse. Dat is immers ook de weg naar Eindhoven. Op die manier hopen we de burgers tevreden te houden.”

Deze flitspaal wordt binnenkort op het fietspad gericht. Foto: ED.nl.

Deze flitspaal wordt binnenkort op het fietspad gericht. Foto: ED.nl.

Inning door stadswachten
Of het bekeuren van fietsers juridisch geoorloofd is, heeft de gemeente niet laten onderzoeken. ,,Dat is een tijdrovende kwestie en daar hadden we geen zin in. We laten de boetes gewoon innen, en wel door stadswachten. Die kijken niet zo nauw.”

De keuze om de eerste fietspadflitspaal van het land aan de Traverse te installeren, was volgens de gemeente snel gemaakt. ,,Daar wordt altijd hard gereden. Ook door fietsers, zeker op het punt waar de weg afloopt. En toevallig staat er daar al een flitspaal. Die is weliswaar nog op de hoofdrijbaan gericht, maar het kost weinig moeite om die paal naar het fietspad te richten. De daarmee gemoeide kosten hebben we zo terugverdiend als de flitspaal eenmaal actief is.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.