Proef in Helmond-West: zet uw afgedankte kerstboom en vrouw op straat

Geplaatst: 5 januari 2015 in Helmond

De feestdagen zijn voorbij, dus worden ze weer massaal gedumpt: kerstbomen en partners. De inwoners van Helmond-West wordt het dit jaar gemakkelijk gemaakt. Zij kunnen hun boom én vrouw deze week letterlijk op straat zetten. Kosteloos worden ze opgehaald en gerecycled.

Op de proef
Gerrit van Gansewinkel van de gemeente Helmond nam het initiatief tot de proef. ,,Net na de jaarwisseling wordt er altijd een punt achter veel relaties gezet. Dagenlang binnenblijven, gecombineerd met verplichte gezelligheid en een gebrek aan voetbal op tv, stelt relaties nu eenmaal flink op de proef. Dat loopt helaas niet altijd goed af.”

Om die reden mogen mensen die hun vrouw beu zijn deze samen met hun container en boom op straat zetten. Geheel kosteloos, verzekert Van Gansewinkel. ,,Gratis trouwen is in Helmond mogelijk, maar scheiden kost nog steeds bakken geld. En dat terwijl de decemberperiode al erg duur is.”

Kort na de feestdagen worden bomen en partners altijd op grote schaal aan de straat gezet.

Kort na de feestdagen worden bomen en partners altijd op grote schaal aan de straat gezet.

Verantwoord scheiden
Van Gansewinkel: ,,Daarom doen we dit, als kleine geste naar de burger. We beginnen in ’t Haagje, als proef. Daar hangen mensen toch al graag in hun voortuin rond, dus een paar extra vrouwen op het trottoir hebben nauwelijks invloed op het straatbeeld. Zo kan iedereen er rustig aan wennen. Als de reacties positief zijn, is er een grote kans dat volgend jaar ook mensen in andere delen van Helmond goedkoop van hun partner af kunnen komen. Dat noem ik nog eens verantwoord scheiden.”

Nieuwe kans
Volgens Van Gansewinkel krijgen gedumpte bomen en partners na het inzamelen een vergelijkbare behandeling. ,,Bijna alle bomen en vrouwen zijn wel opnieuw te gebruiken, al dan niet na een kleine cosmetische ingreep. Opgehaalde bomen worden opnieuw ingeplant, zodat ze in december weer als kerstboom kunnen fungeren. En meegenomen vrouwen brengen we naar de alimentatiebar aan het Havenplein. Want ook zij verdienen een nieuwe kans.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.