Keniaanse dj’s halen recordbedrag op voor uitgehongerde Nederlandse collega’s

Geplaatst: 24 december 2014 in Maatschappij

Ruim dertigduizend Keniaanse shilling (driehonderd euro) en een schoenendoos vol kerstkaarten. Dat is de recordopbrengst van de Glazen Huis-actie van radiostation Mombasa 3. Drie radiomakers uit Kenia lieten zich de afgelopen weken onvrijwillig opsluiten om aandacht te vragen voor hongersnood in Nederland.

,,Onze actie stond dit jaar in het teken van misstanden in het westen van Nederland”, zegt diskjockey Haile Arusi. ,,Daar hebben de afgelopen dagen drie mensen opgesloten gezeten terwijl ze onschuldig waren. Bovendien kregen ze niet te eten, werden ze omringd door selfies makend volk en kregen ze regelmatig onaangekondigd bezoek van onbekende artiesten die op zoek waren naar een overnachtingsplaats. En alsof dat niet erg genoeg was, moesten ze ook nog vaak naar Mariah Carey luisteren.”

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f1c/58736907/files/2014/12/img_0666-0.jpg

Diskjockey Haile Arusi in het Glazen Huis.

Het thema was een schot in de roos, maar oogstte ook veel kritiek. ‘Waarom geld inzamelen voor Europeanen terwijl er in eigen land zoveel mensen zonder werk zitten’, was een vaak gestelde, retorische vraag bij de centrale waterput in hoofdstad Nairobi.

De drie Nederlandse dj’s zijn inmiddels op vrije voeten. Of dat te maken heeft met de actie in Kenia, was op kerstavond nog niet bekend.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.