ME arresteert elf raddraaiers na bekerwedstrijd Ajax – Vitesse

Geplaatst: 18 december 2014 in Betaald voetbal overig

AMSTERDAM – Tijdens en direct na de bekerwedstrijd Ajax – Vitesse (0-4) heeft de ME in de ArenA een groep Amsterdammers aangehouden. Ze misdroegen zich en zetten anderen aan tot gewelddadig gedrag.

Wangedrag
Volgens een politiezegsman vielen de elf mannen, in leeftijd variërend tussen de 19 en 34 jaar, al de hele wedstrijd op wegens wangedrag. ,,Ze hielden zich verdacht op ter hoogte van de middencirkel. In de tweede helft vonden ze het bovendien nodig om het Ajax-publiek te provoceren. Die lieten met een fluitconcert blijken niet gediend te zijn van het ergerlijke optreden van de betreffende groep. Een groot deel van de toeschouwers verliet zelfs voortijdig het stadion. Ontzettend jammer dat een kleine groep het weer voor de rest vergalt.”

Narcoticabrigade
Omdat de situatie in de eindfase van de wedstrijd dreigde te escaleren, riep de politie assistentie in. ,,Aanvankelijk wilden we alleen de Mobiele Eenheid inschakelen, maar volgens diverse getuigen maakte de groep een verdoofde, lusteloze en ongeïnspireerde indruk. Daarom hebben we uit voorzorg ook de narcoticabrigade ingeschakeld.”

De politie hield woensdagavond een oogje in het zeil.

De politie hield woensdagavond een oogje in het zeil.

Ingerekend
,,Nadat de wedstrijd was afgelopen, konden de elf mannen snel worden ingerekend. Het ging om negen Nederlanders, een Zuid-Afrikaan en een Pool,  Ze kunnen rekenen op een lang stadionverbod”, aldus de woordvoerder. ,,Het was gelukkig niet erg lastig om ze te identificeren. Ze droegen namelijk alle elf hetzelfde rood-witte tenue en bovendien stonden hun namen op het wedstrijdformulier.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.