Feyenoord wil alsnog andere datum voor verloren wedstrijd tegen PSV

Geplaatst: 18 december 2014 in PSV

Feyenoord wil de verloren competitiewedstrijd tegen PSV alsnog laten verplaatsen. Volgens de Rotterdamse club is een datum in januari 2015 achteraf gezien gunstiger.

Geen goede beslissing
,,Ik heb er een nachtje over geslapen, maar bij nader inzien denk ik niet dat het een goede beslissing was om het duel op woensdag 17 december in te halen”, zegt Feyenoord-trainer Fred Rutten, daags na de 4-3 nederlaag tegen PSV. ,,Dat is niet alleen mijn mening, maar ook die van mijn spelers. In de spelersbus naar huis was bijna niemand enthousiast.”

Fred Rutten (midden) beklaagt zich over de decemberdrukte.

Fred Rutten (midden) was direct na PSV – Feyenoord al niet enthousiast.

Nieuwe datum
Rutten denkt dat het beter is om de topper te verzetten naar begin 2015. ,,In januari is de stressvolle decembermaand meestal achter de rug. Dan hebben we meer tijd om ons op de wedstrijd voor te bereiden. Onze secretaris stuurt vandaag een brief naar Zeist met het verzoek de uitslag ongedaan te maken en een nieuwe datum te kiezen.”

Als de KNVB het Rotterdamse verzoek honoreert, overweegt Feyenoord, volgens Rutten, om nog meer wedstrijden te laten verplaatsen. ,,Het zou mooi zijn als we de duels met bijvoorbeeld FC Utrecht (1-2 nederlaag, red.) en Willem II (ook een 1-2 nederlaag, red.) ook over kunnen spelen. Want achteraf gezien kwamen die wedstrijden ons toen niet goed uit. En de uitslagen al helemaal niet.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.