Verrassende uitslag loting Europa League: PSV tegen Real Madrid, Ajax treft Sepp Blatter

Geplaatst: 15 december 2014 in FIFA, PSV

NYON – In de volgende ronde van de Europa League moet PSV het opnemen tegen Real Madrid, de Champions League-winnaar van vorig seizoen. Ajax wacht een tweeluik met Sepp Blatter (Zwitserland) en Feyenoord moet proberen om de Franse UEFA-voorzitter Michel Platini uit het toernooi te wippen.

Wat verrassend
Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, erkent dat de lotingsuitslag wat verrassend is, maar heeft een prima verklaring. ,,Het is goed gebruik dat de bestuursleden van de FIFA en UEFA op kerstavond bij elkaar komen voor een gezellige surpriseavond. Daarom trekken we half december altijd lootjes om te bepalen wie voor wie een cadeau moet kopen.”

De integere preses vervolgt: ,,Het leek me dit jaar gezellig om ook UEFA-leden op ons FIFA-feestje uit te nodigen, want eigenlijk zijn we één grote voetbalfamilie met dezelfde idealen: liefde voor het spel en respect voor onze portemonnee. Maar toen ik mijn loopjongen, Jérôme Valcke, telefonisch verzocht om alle lootjes bij elkaar in de koker te gooien, dacht hij kennelijk dat ik ook de lootjes van de overwinteraars in de Champions League en Europa League bedoelde. Met deze chaos als gevolg.”

UEFA-secretaris Gianni Infantino legt uit waarom de bakken leeg zijn.

UEFA-secretaris Gianni Infantino, die belast is met de loting, legt uit waar het mis is gegaan.

Knotsgekke loting
Het resultaat: een even verrassende als knotsgekke loting op maandagmiddag. Zo moet PSV de degens kruisen met Real Madrid. PSV-coach Phillip Cocu spreekt van een gunstige loting. ,,Natuurlijk zijn we op 19 februari kansloos tegen Real, vooral omdat we eerst vier dagen carnaval gaan vieren. Maar het is wel fijn om eens een club te treffen met een naam die Sierd de Vos foutloos kan uitspreken.”

Kansloos
Ajax ontmoet begin 2015 grote baas Sepp Blatter. De Amsterdammers gaan eerst op bezoek bij de Zwitser en twee weken later komt hij naar de ArenA voor de return. Ook Frank de Boer verwacht kansloos te zijn. Sepp is zo onvoorspelbaar, ervaren en gehaaid, daar kan geen Mike van der Hoorn of Niki Zimling tegenop.”

Sepp Blatter komt graag naar Amsterdam.

Sepp Blatter komt graag naar Amsterdam.

Zware kluif
De derde Nederlandse vertegenwoordiger, Feyenoord, treft Michel Platini. Trainer Fred Rutten: ,,Een zware kluif. Met een kistje Bordeaux is een wijnkenner als Michel Platini vast niet tevreden en ons legioen evenmin. We zullen de komende tijd flink moeten investeren om een kans te maken.”

Onafhankelijk onderzoek naar corruptie
Er is volgens Blatter, die het duel in de ArenA hoopt te combineren met een bezoekje aan De Wallen,
slechts een minimale kans dat de merkwaardige loting ongeldig wordt verklaard. ,,Er gaat een geheel onafhankelijke commissie kijken of de loting eerlijk is verlopen. Als er corruptie aan het licht komt, gaan we natuurlijk opnieuw loten, want zo zijn we. Maar die kans is niet erg groot. Want die onafhankelijke commissie, dat ben ikzelf.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.