Brabants Sportgala: Ireen Wüst beste handboogschutter, Jurgen Streppel springruiter van het jaar

Geplaatst: 13 december 2014 in Helmond

HELMOND – Ireen Wüst is de grote winnares van het jaarlijkse Brabants Sportgala. De vakjury riep de Goirlese schaatskampioene vrijdagavond uit tot beste handboogschutter van 2014. Ook darter Michael van Gerwen en Willem II-trainer Jurgen Streppel gingen niet met lege handen naar huis. Zij werden benoemd tot respectievelijk beste atleet en beste springruiter.

Staande ovatie
Dat Ireen Wüst nog nooit een pijl en boog in haar handen heeft gehad, mocht de pret niet drukken. Nadat Wüst vanuit Thialf, via een Skype-verbinding, inbelde, kreeg ze een staande ovatie van de honderden genodigden, die te gast waren in het Helmondse Fitland. De schaatsster was in haar speech lovend over de uitmuntende organisatie. ,,Jullie hebben je uitstekend ingelezen. Sorry dat ik er niet bij kan zijn, maar ik moet mijn pijlen richten op de duizend meter”, zo zei ze.

Aan de buis gekluisterd
Wél aanwezig was Michael van Gerwen. De 25-jarige Boxtelnaar werd verkozen tot beste atleet van het jaar dat bijna ten einde is. ,,Michael, door jouw prestaties tijdens de marathon van New York zat ons land aan de buis gekluisterd. Jammer dat je die Keniaan in de laatste meters niet kon bijbenen, maar voor ons ben je de winnaar”, zo was presentator Ardie den Hoed lyrisch over de darter, die te geëmotioneerd was voor een dankspeech.

Een dolblije Michael van Gerwen. Foto: twitter.com/paulsmeulders

Een dolblije Michael van Gerwen. Foto: twitter.com/paulsmeulders

Liever een goede linksback
De in Helmond woonachtige voetbaltrainer Jurgen Streppel won – zoals verwacht – de award voor beste springruiter van het jaar. ,,Ik had liever een goede linksback gehad, maar ik moet de lat en balk niet te hoog leggen”, grapte de goedlachse Willem II-trainer, waarna hij zijn plek aan de bar weer innam.

Het Rotterdamse Fast Forward Mediaproducties, dat het Brabants Sportgala organiseerde, won de aanmoedigingsprijs. Het publiek sprak daarmee zijn waardering uit voor de – helaas nog vruchteloze – pogingen van het organisatiebureau om een succesvol sportgala met aandacht voor de sporters te organiseren.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.