Champions League naar SBS6; zender gaat alle bekende presentatoren inzetten

Geplaatst: 5 december 2014 in Betaald voetbal overig

De wedstrijden in de Champions League zijn vanaf dit seizoen te zien op SBS6. De zender kiest voor een revolutionaire aanpak om haar kijkers een uniek voetbalavondje voor te schotelen. De beste presentatoren van SBS moeten daar een bijdrage aan leveren.

,,We gaan het hélemaal anders doen dan de NOS”, zegt kijkcijferkanon Rob Geus. ,,Alleen de beste voetballers ter wereld spelen in de Champions League, dus de uitzendingen moeten ook gepresenteerd worden door onze allerbeste mensen. Alle vertrouwde gezichten komen voorbij, dat kan ik verzekeren.”

SBS6-presentator en voetballiefhebber Rob Geus.

SBS6-presentator en voetballiefhebber Rob Geus.

Breed publiek
Geus denkt dat de uitzendingen daarmee voor veel vaste kijkers interessant zijn. ,,We willen een breed publiek aanspreken, niet langer alleen mensen met een IQ van beneden de zeventig. Ik heb niet de indruk dat de mensen die regelmatig op SBS6 afstemmen goed met veranderingen als een wijzigende programmering kunnen omgaan, vandaar dat we meerdere programma’s in de Champions League integreren.”

Piets Weerbericht vanuit het stadion
Maar hoe gaat een avondje kampioenenvoetbal op SBS6 er dan uitzien? Geus heeft het antwoord. ,,De uitzendingen beginnen rond acht uur met Piets Weerbericht. We sturen Piet Paulusma naar een tochtige hoek van het stadion op de koudste plek waar die avond wordt gespeeld. Daar laten we hem het weer en de uitslagen voorspellen en in een vreemde taal ‘Tot morgen!’ roepen. Dat laatste doet hij al jaren, dus dat moet wel goedkomen.”

Piet Paulusma gaat het weer en de uitslagen voorspellen.

Piet Paulusma gaat het weer en de uitslagen voorspellen.

Astro TV als voorbeschouwing
,,Vervolgens schakelen we over naar de studio voor de voorbeschouwing. Die nemen de presentatoren van Astro TV op zich. Kijkers kunnen dan via een schandalig duur 0909-nummer inbellen naar de studio voor de verwachte uitslag van een wedstrijd naar keuze. Dat kost een paar centen, maar dat geld is makkelijk terug te verdienen met de voetbalpool die de beller dankzij het advies gaat winnen.”

Door te bellen naar Astro TV wordt de uitslag al voor de aftrap bekend.

Door te bellen naar Astro TV wordt de uitslag al voor de aftrap bekend.

Commentaar door Gerard Joling
Het belangrijkste deel van de uitzendingen – de wedstrijd – wordt van commentaar voorzien door Gerard Joling, die vooral bekend is geworden met Sterren Springen. Geus: ,,In de Champions League komt het helaas steeds vaker voor dat stervoetballers duiken om een penalty te versieren. Gerard kan die duikelpartijen prima met een cijfer beoordelen.”

Gerard Joling, een gewaardeerd voetbalkenner.

Gerard Joling, een gewaardeerd voetbalkenner.

Infiltreren
In de rust wordt er een verbinding gelegd met de verborgen camera van Alberto Stegeman (presentator van Undercover in Nederland en Red mijn vakantie). ,,Alberto gaat proberen om in kleedkamers in stadions als Nou Camp en het Parc des Princes te infiltreren, om zo lekken in de beveiliging te laten zien. Ook gaat hij het opnemen voor toeschouwers die een teleurstellende eerste helft hebben gezien, en proberen hen om te boeken naar een stadion waar een betere wedstrijd wordt gespeeld.”

De sympathieke Alberto Stegeman gaat de belangen van teleurgestelde toeschouwers behartigen.

De sympathieke Alberto Stegeman gaat de belangen van teleurgestelde toeschouwers behartigen.

Nabeschouwing door Wegmisbruikers-duo
Ook het vertrouwde duo van Wegmisbruikers, presentator André van der Toorn en de belerende oud-verkeersofficier Koos Spee, komt in de voetbalplannen van SBS6 voor. ,,Zij doen de nabeschouwing”, zegt Geus enthousiast. ,,André en Koos gaat overtredingen analyseren. Ik zie het helemaal voor me: ‘Koos, op deze beelden zien we Pepe die de enkel van Messi breekt. Mag dat? – Nou André, dat is in strijd met artikel vijf van de spelregelwet, dus Pepe kan een proces verbaal verwachten.’ Ik weet zeker dat dit meerwaarde biedt.”

Het tweetal van Wegmisbruikers gaat overtredingen analyseren.

Het tweetal van Wegmisbruikers gaat overtredingen analyseren.

Het laatste woord is aan Rob Geus zelf. ,,Ik ga de interviews met spelers en trainers doen. Ook omdat ik de enige binnen SBS6 ben die bijna even goed Engels spreekt als Louis van Gaal. We hebben er veel zin in. By SBS6, we are looking out to beat the Champions League. Wat dat betekent? Bij SBS6 kijken we ernaar uit om de Champions League te verslaan.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.