FIFA raakt na Sony ook Hamad bin Khalifa al-Thani kwijt als sponsor

Geplaatst: 25 november 2014 in FIFA

ZURICH – Het is een zwarte dag voor de FIFA. Kort nadat Sony dinsdag bekendmaakte binnenkort te stoppen als sponsor van de voetbalassociatie, raakte de geliefde bond nóg een geldschieter kwijt: de Qatarese sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani.

Corrupte bende
,,Ik wil niets meer met die corrupte bende te maken hebben”, verklaart Khalifa al-Thani dinsdagmiddag. ,,De FIFA is me de laatste tijd iets te vaak negatief in het nieuws geweest door dat gedoe met het corruptierapport. De laatste weken stond Sepp Blatter (FIFA-president, red.) bijna net zo vaak op de voorpagina van de Telegraaf als de zoon van Dries Roelvink. Dat is geen reclame voor het voetbal en op envelopjes met inhoud hoeft hij dan ook niet meer te rekenen.”

Blatter (rechts) en Al-Thani in betere tijden.

Blatter (rechts) en Khalifa al-Thani in betere tijden.

Slechte naam
Khalifa al-Thani, eigenaar van het gelijknamige illegale oliewinningsbedrijf in het westen van Qatar, zegt te willen voorkomen dat zijn zaak ook een slechte naam krijgt. ,,Nu is het niet algemeen bekend dat ik de FIFA financieel steun, want ik ben geen officiële sponsor. Maar in deze tijden kun je als eerlijke ondernemer niet voorzichtig genoeg zijn.”

Of de FIFA in de problemen komt door de beslissing van Khalifa al-Thani, is nog maar zeer de vraag. Naar verluidt staat Sjeik Yasser bin Muhammed bin Jassim al klaar om hem te vervangen. De directeur-grootaandeelhouder van een groot vervalsingsconcern heeft, volgens betrouwbare geruchten, tientallen miljoenen euro’s over voor een finaleplaats van Qatar in 2022.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.