FIFA zwicht voor druk en maakt deel onderzoeksrapport openbaar

Geplaatst: 20 november 2014 in FIFA

ZURICH – De omstreden voetbalbond FIFA heeft een deel van het minstens even omstreden corruptierapport openbaar gemaakt. FIFA-President Sepp Blatter zette het door hem geredigeerde rapport eigenhandig online.

Twijfel
,,Ik weet het niet zeker, maar ik hoorde vage geluiden dat er mensen twijfelen aan de toewijzingsprocedure. Dat willen we natuurlijk niet. De FIFA houdt niet van geheimen en heeft integriteit en transparantie hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik het onderzoeksrapport op internet gezet”, verklaart de Zwitser, die in maart zijn 108e verjaardag hoopt te vieren.

Onleesbaar gemaakt
Wie het rapport opent, zal zien dat sommige passages onleesbaar zijn gemaakt. Volgens Blatter is dat uit praktische overwegingen gedaan. ,,Het originele rapport telt 430 pagina’s en is geschreven door Michael Garcia. Die vent is nog langdradiger dan de plotschrijver van As The World Turns. Om tijd te besparen, heb ik irrelevante passages geschrapt. Maar de kern blijft overeind, hoor. Je kunt het schrijven van een betrouwbare samenvatting wel aan leden van de FIFA overlaten, haha.”

Sepp Blatter toont het rapport.

Sepp Blatter toont het rapport.

Geheime boodschap
Wat verder opvalt aan het rapport, is dat sommige letters dikgedrukt zijn. Als je die letters achter elkaar zet, komt er ‘Fuck you ignorant bitches’ te staan. Volgens Blatter is dat puur toeval. ,,Oh, staat er dat? Nou ja, mijn typemachine vertoont soms kuren. Het is echt geen geheime boodschap of zo. Want bij de FIFA houden we niet van geheimen.”

Het betreffende rapport (klik voor een vergroting).

Het betreffende rapport (klik voor een vergroting).

KLIK HIER OM HET GEPUBLICEERDE DEEL VAN HET CORRUPTIERAPPORT IN TE ZIEN.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.