IS verontwaardigd, Helmond Sport-trainer tevreden over blauwe WhatsApp-vinkjes

Geplaatst: 6 november 2014 in Maatschappij

De woensdagavond geïntroduceerde blauwe vinkjes in WhatsApp worden met wisselend enthousiasme ontvangen. In de Islamitische Staat zijn de mensen niet bepaald blij met de leesbevestiging; in Den Haag en bij Helmond Sport is men daarentegen vol lof.

Verbaasde gezichten in Islamitische Staat
In de Islamitische Staat zorgde de update van WhatsApp woensdagavond voor verbaasde gezichten. ,,Ik dacht nog toen die vinkjes blauw kleurden: ‘Wat is dit nu?’, zegt een medewerker van IS, die anoniem wenst te blijven. ,,Gelukkig ontdekte ik een informatief artikel op de site van Omroep Brabant, waarin haarfijn werd uitgelegd waar die nieuwe vinkjes voor dienen.”

Erg blij zijn ze binnen de IS niet met de noviteit. ,,Losgeldonderhandelaars hebben er niets mee te maken of wij hun berichten hebben gelezen. Privacy staat bij ons hoog in het vaandel; om die reden verschijnen mensen van IS bijna nooit herkenbaar in beeld. Daarom heeft onze organisatie donderdagmiddag een extra vergadering ingelast. ,,Hopelijk vinden we een manier om deze problemen het hoofd te bieden. In dat laatste zijn we sowieso vrij goed binnen IS.”

Vinkjes als geroepen
Voor premier Mark Rutte komen de vinkjes juist als geroepen. ,,Tot gisteren zeurde iedereen over de paar tientjes naheffing die ze volgend jaar moeten betalen. Maar sinds woensdagavond maakt het volk zich gelukkig druk over blauwe vinkjes, in plaats van blauwe enveloppen.”

Mark Rutte kan niemand meer negeren.

Mark Rutte kan niemand meer negeren.

De minister-president vindt bovendien de kleur van de vinkjes uitstekend gekozen. ,,Blauw is een prima kleur; lekker neutraal. Als de vinkjes zwart waren geweest, was er weer een crisis ontstaan door toedoen van mensen die vinden dat die kleur racistisch of discriminerend is.”

Toejuichen
Bij Helmond Sport, waar het wél crisis is, is men ook tevreden met de update van WhatsApp. Trainer Jan van Dijk: ,,Ik vraag me al weken af of de spelers mijn instructies wel ontvangen, want ze doen maar wat. Dankzij de update is dat voortaan een stuk duidelijker.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.