Eindhoven tegen, maar PSV vóór de Ruit

Geplaatst: 6 november 2014 in PSV

EINDHOVEN – PSV heeft gekozen voor Umbro als nieuwe kledingsponsor en daar is de gemeente Eindhoven niet bepaald gelukkig mee. Volgens de gemeente wekt de club daarmee veel verwarring op.

,,Lekkere timing zeg”, zegt een gemeentewoordvoerder donderdagmiddag. ,,Eergisteravond heeft onze raad nog onderstreept tegen de Ruit te zijn. En wat doet PSV? Die gaan doodleuk in zee met Umbro; een kledingmerk dat twee ruiten als logo heeft.”

PSV kiest voor twee ruiten.

PSV kiest voor twee ruiten.

Volgens de gemeente leidt die keuze onherroepelijk tot imagoschade voor Eindhoven. ,,We willen als Eindhoven eendracht uitstralen. En gezien de strijdkreet van PSV willen zij dat ook. Hoe kun je nu verkopen dat de gemeente Eindhoven tegen, en PSV vóór de Ruit stemt?”

PSV-directeur Toon Gerbrands vindt dat de gemeente niet zo moet zeuren. ,,Dat Erik Pieters tegen de ruit is, wil niet zeggen dat PSV dat ook is. Ik sluit bovendien niet uit dat we de komende tijd nóg een keer ‘ja’ zeggen tegen een ruit. Bijvoorbeeld op ons middenveld. Met vier fitte middenvelders is een 4-4-2-systeem met een ruit volgens mij prima mogelijk.”

Toon Gerbrands is en staat voor de ruit.

Toon Gerbrands is en staat voor de ruit.

Gerbrands is dan ook niet van plan om de overeenkomst met Umbro ongedaan te maken. ,,De handtekeningen zijn al gezet, dus dat komt ons op een hoge boete te staan. Daarmee zouden we onze eigen ruiten ingooien.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.